Мета вивчення дисципліни – формування компетенцій з технологій виробництва кулінарної продукції із заданими властивостями при використанні сучасних технологічних засобів
Предмет дисципліни:
- вивчення науково-обгрунтованих технологічних процесів обробки сировини
- приготування напівфабрикатів, страв, напоїв, кондитерських і борошняних виробів
- приготування страв дієтичного і шкільного харчування
- правила оформлення та подавання страв
- вимоги до якості готової продукції
- робота зі Збірником рецептур,
- нормативно-технологічною документацією
Студент повинен вміти
- відтворювати технологію виробництва якісної та безпечної кулінарної продукції
- формувати асортимент кулінарної продукції для різного контингенту споживачів
- розробляти технологічну документацію на кулінарну продукцію
- здійснювати механічну та теплову кулінарну обробку сировини та напівфабрикатів
- працювати зі Збірником рецептур,
- нормативно-технологічною документацією