Технологія кулінарної продукції (ХТ)

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
Провідний викладач:
Жукова Валентина Федорівна

Мета вивчення дисципліни – формування компетенцій з технологій виробництва кулінарної продукції із заданими властивостями при використанні сучасних технологічних засобів

Предмет дисципліни:

  • вивчення науково-обгрунтованих технологічних процесів обробки сировини
  • приготування напівфабрикатів, страв, напоїв, кондитерських і борошняних виробів
  • приготування страв дієтичного і шкільного харчування
  • правила оформлення та подавання страв
  • вимоги до якості готової продукції
  • робота зі Збірником рецептур,
  • нормативно-технологічною документацією

Студент повинен вміти

  • відтворювати технологію виробництва якісної та безпечної кулінарної продукції
  • формувати асортимент кулінарної продукції для різного контингенту споживачів
  • розробляти технологічну документацію на кулінарну продукцію
  • здійснювати механічну та теплову кулінарну обробку сировини та напівфабрикатів
  • працювати зі Збірником рецептур,
  • нормативно-технологічною документацією

Презентація Дисципліни