Технологія молока та молочних продуктів

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
3
Провідний викладач:

Метою вивчення дисципліни «Технологія молока та молочних продуктів» є формування у майбутніх фахівців глибоких теоретичних та практичних знань щодо фізико-хімічних і технологічних властивостей молока як сировини для виготовлення високоякісної молочної продукції різноманітного асортименту та їх змін під дією технологічних факторів; вимог нормативних документів до якості сировини та виготовлених з неї готових молочних продуктів; організації технологічного процесу виготовлення молочних продуктів за сучасними технологіями, інструкціями та оцінюванням їх якості відповідно до вимог нормативних документів.
У результаті вивчення дисциплін студент повинен: – знати вимоги нормативних документів до якості сировини та продуктів її переробки; характеристику технологічних властивостей молока як сировини для переробки; способи технологічної обробки молока та їх вплив на властивості і основні компоненти молока;сучасні ефективні екологобезпечні технології переробки молочної сировини;сутність та наукове обґрунтування технологічних процесів переробки молока з виготовленням різноманітної молочної продукції; сучасні форми організації виробництва конкурентоспроможної продукції для різних типів підприємств із будь-якою державною власністю; вади продукції, їх причини та способи усунення і попередження; – вміти оцінювати якість молочної сировини та готових молочних продуктів відповідно до вимог нормативних документів; обґрунтувати конкурентоздатний асортимент продукції для конкретних умов виробництва;вибирати найбільш ефективні технології переробки молока в конкретних умовах виробництва; дотримуватись технологічних режимів виробництва продукції відповідно до вимог нормативно-технічної документації; розрахувати процес переробки молока з виготовленням конкретного молочного продукту; брати участь у впровадженні у виробництво сучасної техніки та технології, нових форми організації виробництва продукції в умовах ринку; брати участь у розробленні рекомендації щодо попередження та усунення вад і браку продукції; визначити ефективний напрям переробки сировини з урахуванням кон’єктури ринку та умов ринкових відносин.

 

Робоча програма з дисципліни “Технологія молока та молочних продуктів” (31ХТ)

Робоча програма з дисципліни “Технологія молока та молочних продуктів” (21СХТ)