Технологія переробки сільхозпродукції

Спеціальність:
АІ
СВО:
Бакалавр
Курс:
Провідний викладач:
Загорко Надія Петрівна

Метою дисципліни «Технологія переробки сільхозпродукції» є набуття знань і навичок з основних питань технології та організації переробки сировини сільськогосподарського виробництва, а також оцінювання її якості відповідно до вимог галузевих стандартів на продукцію.

Завданнями дисципліни є:

– надати інформацію з теоретичних основ технології переробки с.г. продукції;

– навчити студентів проводити оцінку якості сировини та готової продукції;

– надати інформацію з сучасних способів технології переробки та зберігання сільськогосподарської продукції;

– визначити особливості організації технології переробки та зберігання на підприємствах різного рівня.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

  • основні схеми переробки сільськогосподарських тварин на м’ясо;
  • основні технологічні операції виробництва м’ясної продукції, їх цілі та методи проведення;
  • технологію виробництва цільномолочних та кисломолочних продуктів, а також вершкового масла та сиру;
  • технологію виробництва плодоовочевих консервів, хліба, круп та вин;
  • фактори, які впливають на продукцію під час її виробництва та зберігання.

вміти:

– складати технологічні схеми переробки сировини тваринного та рослинного походження;

– обирати технологічні режими при переробці м’яса, молока та рослинної сировини;

– проводити оцінку якості сировини та готової продукції сільського господарства та робити висновки за результатами проведення дослідів.

РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ