Технологія переробки та зберігання сільськогосподарської продукції

Спеціальність:
АІ
СВО:
Бакалавр
Курс:
2
Провідний викладач:
Загорко Надія Петрівна

Метою дисципліни «Технологія переробки та зберігання сільськогосподарської продукції» є набуття знань і навиків з дисципліни, яка розкриває основні питання технології та організації ефективної переробки та зберігання сільськогосподарської виробництва, оцінювання її якості відповідно до вимог галузевих стандартів на продукцію.
Завданнями дисципліни є:
– надати інформацію з теоретичних основ технології переробки та зберігання;
– навчити студентів визначати напрямки та способи вдосконалення технологічних процесів харчових виробництв;
– навчити студентів проводити оцінку якості як сировини для їх виробництва, так і готової продукції;
– навчити студентів проводити технологічні розрахунки при виробництві м’ясної, молочної, рослинної продукції.
– надати інформацію з сучасних способів технології переробки та зберігання сільськогосподарської продукції;
– надати вимоги до оформлення технологічної документації;
– розкрити особливості організації технології переробки та зберігання на підприємствах різного рівня.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
– основні технологічні принципи переробки м’ясної продукції їх цілі та методи проведення;
– технологію виробництва цільномолочної, кисломолочної продукції їх способи та методи проведення;
– загальну технологію та особливості переробки рослинної сировини;
– технологію виробництва безалкогольних напоїв та вин;
– фактори, які впливають на сировину при її виробництві і зберіганні.
вміти:
– проводити оцінку якості як сировини для їх виробництва так і готової продукції;
– визначати напрямки та способи вдосконалення технологічних процесів харчових виробництв;
– проводити технологічні розрахунки при виробництві м’ясної продукції;
– складати технологічні схеми виготовлення цільномолочних продуктів;
– обирати технологічні режими при обробці;
– проводити технологічні розрахунки при виробництві молока та молочної продукції;
– складати технологічні схеми при переробки рослинної сировини;
– правильно вибирати технологічні режими при їх обробці;
– проводити технологічні розрахунки при виробництві консервів та безалкогольних напоїв.
Студент повинен отримати навички:
– роботи з технологічними документами;
– роботи з хім. реактивами та посудом;
– з довідним матеріалом.

Силлабус з дисципліни Технологія переробки та зберігання сільськогосподарської продукції – 1С

Силлабус з дисципліни Технологія переробки та зберігання сільськогосподарської продукції – 2С

Робоча програма з дисципліни “Технологія переробки та зберігання сільськогосподарської продукції”

Лабороторні роботи ч1

Лабороторні роботи ч2

Практичні роботи ч1

Практичні роботи ч2

Вказівки до самостійної роботи