Технологія сушіння плодів та овочів

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
4
Провідний викладач:
Кюрчева Людмила Миколаївна

МЕТА дисципліни – здобуття майбутніми фахівцями теоретичних та практичних знань і навичок у галузі технології консервування, навчання студентів теоретичним основам процесу сушіння, необхідних для успішної діяльності фахівців харчової технології  в умовах ринкових відносин; вивчення студентами

Результатом опанування дисципліни студентами є комплекс знань та практичних навичок:

знати:

–    теоретичні основи сушіння, варіанти сушильних процесів, конструкції сушильних установок;

–  характеристики сировини як об’єкта сушіння, хімічний склад сировини,

– технологічні вимоги до сировини для сушіння;

– підготовку сировини до сушіння: миття сировини, сортування, інспекція і калібрування сировини, очищення сировини від шкірки і неїстівних частин, різання сировини, бланшування сировини, хімічна обробка сировини;

– обробку сировини після сушіння: подрібнення, сортування по розміру і щільності, відділення металевих домішок і контроль, сортування за кольором, упаковку;

– технологію сушіння окремих видів сировини рослинного походження.

вміти:

– на практиці застосовувати отримані знання для теоретичних розрахунків сушильних апаратів і експериментальних досліджень процесів сушіння різного харчової сировини;

– виконувати основні розрахунки і складати необхідну технологічну документацію процесів сушіння і сушильних установок;

– проводити порівняльний техніко-економічний аналіз конструктивних рішень конкретних процесів сушіння;

– визначати оптимальні технологічні параметри процесу сушіння різних видів сировини.

Робоча програма дисципліни

методичні вказівки 1ч

методичні вказівки 2ч