Мета полягає у вивчені новітніх технологій виробництва продукції тваринництва. Навчити студентів оцінювати продуктивні якості сільськогосподарських тварин, визначати потребу в кормах, оперувати показниками відтворення стада.
Завданнями дисципліни є вивчення:
- визначати напрям і ступінь продуктивності тварин за результатами оцінювання їх за екстер’єром.
- оцінювати якість корму щодо придатності для згодовування тваринам окремого виду, віку з врахуванням їх фізіологічного стану.
- визначати основні технологічні параметри виробництва сільськогосподарської продукції.
- контроль технологічних параметрів і безпечності харчових продуктів.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
- знати: біологічні особливості сільськогосподарських тварин; методи оцінювання поживності кормів, їх класифікацію та характеристику; технологію виробництва тваринницької продукції; загальну будову та робочий процес засобів механізації;
- вміти: визначати показники продуктивності тварин; використовувати основні дані відтворення стада для виробничого планування; обґрунтовувати вибір засобівмеханізації стосовно конкретних виробничих умов; давати економічну оцінку машин на стадіях їх використання; користуватися матеріалами зоотехнічного та технічного обліку для аналізу економічноїефективності галузі тваринництва.
- володіти: технологіями виробництва молока, яловичини, свинини, продукції вівчарства, вчення про годівлю сільськогосподарських тварин, основними технологічними прийомами при переробці та зберіганні харчової сировини.
Робоча програма з дисципліни Технологія виробництва продукції тваринництва (ХТ)