Технологія виробництва продукції тваринництва (ХТ)

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
2
Провідний викладач:

Мета полягає у вивчені новітніх технологій виробництва продукції тваринництва. Навчити студентів оцінювати продуктивні якості сільськогосподарських тварин, визначати потребу в кормах, оперувати показниками відтворення стада.

Завданнями дисципліни є вивчення:

  • визначати напрям і ступінь продуктивності тварин за результатами оцінювання їх за екстер’єром.
  • оцінювати якість корму щодо придатності для згодовування тваринам окремого виду, віку з врахуванням їх фізіологічного стану.
  • визначати основні технологічні параметри виробництва сільськогосподарської продукції.
  • контроль технологічних параметрів і безпечності харчових продуктів.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

  • знати: біологічні особливості сільськогосподарських тварин; методи оцінювання поживності кормів, їх класифікацію та характеристику; технологію виробництва тваринницької продукції; загальну будову та робочий процес засобів механізації;
  • вміти: визначати показники продуктивності тварин; використовувати основні дані відтворення стада для виробничого планування; обґрунтовувати вибір засобівмеханізації стосовно конкретних виробничих умов; давати економічну оцінку машин на стадіях їх використання; користуватися матеріалами зоотехнічного та технічного обліку для аналізу економічноїефективності галузі тваринництва.
  • володіти: технологіями виробництва молока, яловичини, свинини, продукції вівчарства, вчення про годівлю сільськогосподарських тварин, основними технологічними прийомами при переробці та зберіганні харчової сировини.

Робоча програма з дисципліни Технологія виробництва продукції тваринництва (ХТ)