Технологія виробництва продукції тваринництва молока та молочних продуктів

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
Провідний викладач:

Метою вивчення дисципліни «Технологія виробництва продукції
тваринництва, молока та молочних продуктів» є формування у майбутніх фахівців
глибоких теоретичних та практичних знань щодо фізико-хімічних і технологічних
властивостей молока як сировини для виготовлення високоякісної молочної
продукції різноманітного асортименту та їх змін під дією технологічних факторів;
вимог нормативних документів до якості сировини та виготовлених з неї готових
молочних продуктів; організації технологічного процесу виготовлення молочних
продуктів за сучасними технологіями, інструкціями та оцінюванням їх якості
відповідно до вимог нормативних документів.
У результаті вивчення дисциплін студент повинен:
знати вимоги нормативних документів до якості сировини та
продуктів її переробки; характеристику технологічних властивостей молока як
сировини для переробки; способи технологічної обробки молока та їх вплив на
властивості і основні компоненти молока;сучасні ефективні екологобезпечні
технології переробки молочної сировини;сутність та наукове обґрунтування
технологічних процесів переробки молока з виготовленням різноманітної
молочної продукції; сучасні форми організації виробництва
конкурентоспроможної продукції для різних типів підприємств із будь-якою
державною власністю; вади продукції, їх причини та способи усунення і
попередження;
вміти оцінювати якість молочної сировини та готових молочних
продуктів відповідно до вимог нормативних документів; обґрунтувати
конкурентоздатний асортимент продукції для конкретних умов
виробництва;вибирати найбільш ефективні технології переробки молока в
конкретних умовах виробництва; дотримуватись технологічних режимів
виробництва продукції відповідно до вимог нормативно-технічної документації;
розрахувати процес переробки.

 

Робоча програма з дисципліни “Технологія виробництва продукції тваринництва молока та молочних продуктів”