Технологія зберігання, первинної обробки плодоовочевої продукції та товарознавство

Спеціальність:
Агрономія
Садівництво та виноградарство
СВО:
Бакалавр
Курс:
4
Провідний викладач:
Кюрчева Людмила Миколаївна

Мета дисципліни – формування спеціалістів зі знанням повного процесу зберігання, який включає технології передзбиральної та післязбиральної обробки та зберігання рослинної сировини. За умови сезонного виробництва лише якісне зберігання забезпечують цілорічне харчування людини, а галузі переробної промисловості – сировиною.

Завданнями дисципліни є:

  • надати інформацію з теоретичних основ зберігання продукції рослинництва;
  • надати інформацію з теоретичних основ первинної переробки продукції рослинництва;
  • розкрити поняття про технологічний процес зберігання продукції рослинництва;
  • розкрити поняття про технологічний процес первинної переробки продукції рослинництва
  • надати інформацію з методів контролю якості рослинної продукції при зберіганні;
  • надати інформацію з методів контролю якості рослинної продукції при первинній переробці;
  • навчити студента методиці вибору раціонального способу і розробки оптимального прогресивного технологічного процесу зберігання рослинної продукції;
  • технологію формування товарних партій різних видів продукції рослинництва та підготовки їх до сертифікації.

У результаті вивчення дисципліни студент повинен:

знати:

  • технологію післязбиральної обробки зернової та плодоовочевої продукції;
  • основні принципи зберігання сільськогосподарської продукції – свіжої та переробленої;
  • біологічні особливості кожної сільськогосподарської продукції як об’єкта зберігання;
  • особливості готової продукції як об’єктів зберігання;

вміти:

  • рекомендувати технологію післязбиральної обробки рослинної продукції, яка надходить після збирання;
  • визначати потребу у сховищах;
  • здійснювати контроль за станом продукції у процесі тривалого зберігання;
  • підготувати партії товарів, які зберігалися до реалізації;
  • здійснювати контроль якості готової продукції при зберіганні;

отримати навички:

  • роботи зі спеціальними приладами,
  • виконання аналізів якості сільськогосподарської продукції при зберіганні.

Робоча програма з навчальної дисципліни ТПЗПП та Т 2022 Агрономія

Робоча програма з навчальної дисципліни ТЗПОППТ 2020 Садівництво

Силабус з навчальної дисципліни ТЗПОПП

методичні вказівки ТПЗПП та Т 1

методичні вказівки ТПЗПП та Т 2

методичні вказівкиТПЗПП та Т 3