Технологія зберігання плодів та овочів

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
4
Провідний викладач:
Сердюк Марина Єгорівна

Мета дисципліни – формування спеціалістів зі знанням повного процесу зберігання, який включає технології передзбиральної та післязбиральної обробки та зберігання плодоовочевої сировини. За умови сезонного виробництва лише якісне зберігання забезпечують цілорічне харчування людини, а галузі переробної промисловості – сировиною.

Завданнями дисципліни є:
– надати інформацію з теоретичних основ зберігання плодоовочевої продукції;
– розкрити поняття про технологічний процес зберігання продукції;
– розкрити поняття про технологічний процес підготовки плодоовочевої продукції до зберігання;
– надати інформацію з методів контролю якості плодоовочевої продукції при зберіганні;
– навчити студента методиці вибору раціонального способу і розробки оптимальних прогресивних технологій зберігання плодоовочевої продукції;

У результаті вивчення дисциплін студент повинен:

знати:

– технологію післязбиральної обробки плодоовочевої продукції;

– основні принципи зберігання плодів та овочів;

– біологічні особливості кожної культури як об’єкта зберігання;

– умови та режими зберігання плодоовочевої продукції;

вміти:

– рекомендувати технологію післязбиральної обробки плодоовочевої продукції, яка надходить після збирання;

– визначати потребу у сховищах;

– здійснювати контроль за станом продукції у процесі тривалого зберігання;

– підготувати партії товарів, які зберігалися до реалізації;

– здійснювати контроль якості продукції при зберіганні;

отримати навички:
– роботи зі спеціальними приладами,
– виконання аналізів якості плодоовочевої продукції при зберіганні.

Робоча програма навчальної дисципліни Технологія зберігання плодів та овочів