Технологія жирів та жирозамінників

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
3
Провідний викладач:
Гапріндашвілі Нона Арчилівна

Метою навчальної дисципліни “Технологія жирів та жирозамінників” є підготовка фахівців, здатних виготовляти високоякісну продукцію згідно з опанованими сучасними технологіями, приймати рішення щодо виконання технологічних процесів і розроблення складу і технологій виготовлення конкурентоспроможних олійно-жирових продуктів (рафінованої та нерафінованої олії, маргарину, майонезу, тваринних жирів).

Результатом опанування дисципліни студентами є комплекс знань та практичних навичок:

знати:

-визначення оптимальних технологічних показників процесу гідратації – нейтралізації, відбілювання, дезодорації рослинної олії;

– физико-хімічні і технологічні властивості і особливості сировини для виробництва жирів і жирозамінників;

– теоретичні основи, технологію і організацію виробництва жирів і жирозамінників;

-правила приймання і методи відбору проб, методи оцінки якості і дефекти сировини, матеріалів і готової продукції;

– основи організації діяльності і управління виробництвом.

вміти:

-організовувати і вести технологічні процеси виробництва жирів і жирозамінників відповідно до технологічної документації;

-забезпечувати випуск продукції стандартної якості;

– розробляти технологічний процес виробництва жирів і жирозамінників відповідно до нормативної і технологічної документації;

– визначати якість сировини, матеріалів і готової продукції.

Робоча програма з дисципліни “Технологія жирів та жирозамінників”

Силабус з дисципліни Технологія жирів та жирозамінників

методичні вказівки 1ч

методичні вказівки 2ч