День працівників харчової промисловості в ТДАТУ відсвяткували Інтеркультурним гастро-паті. Свято об’єднало дві кафедри, які готують фахівців для цієї галузі:

– кафедру харчових технологій та готельно-ресторанної справи,

– кафедру обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика.

Інтеркультурний захід супроводжувався кулінарними майстер-класами з приготування національних страв під супровід відповідної автентичної музики. Кафедра ХТтаГРС, а також створена на її базі громадська організація «Інтеркультурне гастрономічне коло» займаються відтворенням кулінарних звичаїв та обрядів різних народів. Такі заходи споріднюють багатонаціональну родину ТДАТУ, створюють умови для збереження та примноження культурних і кулінарних традицій.

В цей день для дегустації було представлено різномаїття як повсякденних, так і святкових обрядових страв різних народів світу. Національні страви української, болгарської, албанської, грузинської, американської, казахської, німецької кухонь, приготовані з любов’ю викладачами ТДАТУ, нікого не залишили байдужими. Присутні на заході гості отримали цікаву змістовну інформацію про кожний кулінарний шедевр та технологію його приготування.

Урочиста, творча і смачна атмосфера Гастро-паті перетворила його на справжнє свято. Спільні проекти та тісна взаємодія обох кафедр забезпечує високий рівень підготовки фахівців для харчової промисловості.

 

 

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.