Колектив кафедри Харчових технологій та готельно-ресторанної справи разом зі студентами спеціальності харчові технології прийняв участь у Всеукраїнському фестивалі «З країни в Україну», який проходив в Мелітополі 10 серпня 2019 року. Ця культурна подія об’єднала 18 міст України та сприяла поглибленому ознайомленню населення з культурою, історією та традиціями національних громад, які мешкають в нашому регіоні.
Кафедра ХТтаГРС в локації «Смаколики» представила для городян нашого міста майстер-клас з приготування та безкоштовну дегустацію кондитерських виробів типу «Вергуни», приготованих за рецептами різних народів світу. Всі бажаючі змогли скуштувати вергуни українські, фаворкі польські, Божії милості чеські, пахлаву татарську та краблі німецькі, приготовані впродовж фестивалю співробітниками кафедри разом зі студентами. Ці смаколики відрізнялися рецептурою, технологією приготування, формою. Опитування містян в ході дегустаційної оцінки показало їхні смакові переваги.