На кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної проводиться велика роз’яснювальна робота кураторів зі студентами всіх 10 академічних груп спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» з питань переходу на дистанційні освітні технології.

Окрім групових чатів у Viber та Telegram, викладачі курирують навчання студентів на платформі Zoom шляхом організації web-конференцій. Це перший масштабний досвід дистанційного навчання в умовах карантинних обмежень.

З 27 по 29 квітня 2020 року зі студентами всіх курсів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» було проведено кураторські години в форматі відеоконференції на платформі Zoom. В ході прямого спілкування студенти обговорювали з викладачами найбільш хвилюючі питання, а саме:

– графік здачі підсумкового модульного контролю,

– результати поточної успішності,

– особливості проведення заліків та екзаменаційної сесії,

– підготовка та складання комплексних державних іспитів дистанційно в умовах карантину.

Студенти отримали чіткий алгоритм роботи з використанням платформи Zoom. На online-зустрічі куратори академічних груп разом з представниками деканату акцентували увагу студентів на продовженні активної роботи на навчально-інформаційному порталі університету, вивченні теоретичного матеріалу і виконанні практичних завдань.

Перші кураторські online-години на платформі Zoom отримали позитивні відгуки від студентів і викладачів кафедри ХТ та ГРС. Упевнені, що шляхом тісної співпраці всі дрібні технічні неузгодженості будуть оперативно вирішені.

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.