Лабораторія організації харчування є структурним навчальним підрозділом університету. Лабораторія створена на базі кафедри Харчових технологій та готельно-ресторанної справи в 2018 році для організації та проведення навчальних занять з дисциплін: Вступ до фаху та основи гостинності, Технологія продукції ресторанного господарства, Технологія кулінарної продукції, Спеціальні форми обслуговування, а також Навчальної практики у студентів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 181 «Харчові технології».

Лабораторія організації харчування являє собою імітаційну модель для вивчення основних процесів організації харчування та обслуговування в закладах ресторанного господарства, що забезпечує формування у студентів теоретичних знань і практичних навичок і вмінь роботи в сфері громадського харчування.

Високий рівень професійної підготовки студентів потребує використання імітаційних методів симуляційного навчання, заснованого на реалістичному моделюванні, імітації ситуацій в закладах громадського харчування. Це дозволяє студентам напрацювати навички роботи, засвоїти алгоритм дій, який сприяє точному виконанню завдань.

Моделювання різних ситуацій в умовах, наближених до реальних, дозволяє навчати студентів, підвищуючи їхній рівень професійної підготовки. Робота в лабораторії організації харчування дозволяє розширити спектр отриманих компетенцій, максимально наблизити умови навчання до реальної практичної діяльності майбутніх рестораторів та харчових технологів. Лабораторія  забезпечена всім необхідним сучасним оснащенням для ефективного здійснення освітнього процесу. Відпрацювання практичних навичок і умінь відносить симуляційне навчання в лабораторії до «наукової організації праці».