Навчальна лабораторія біохімічних досліджень є структурним навчальним підрозділом університету. Лабораторія створена на базі кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи для організації та проведення навчальних занять з дисциплін: «Теоретичні основи харчових виробництв», «Методи контролю харчових виробництв», «Харчова хімія», «Загальні технології харчової промисловості», «Хімічні основи харчових технологій», «Технологічні властивості сировини», «Технологія м’яса, м’ясопродуктів і риби», «Технологія молока і молочних продуктів», «Технологія жирів і жирозамінників», «Технологія переробки і зберігання зерна», «Технологія цукрового виробництва», «Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів», «Технологія бродильних виробництв» для студентів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 181 «Харчові технології».

Лабораторія  забезпечена всім необхідним оснащенням для ефективного здійснення освітнього процесу, виконання лабораторних і практичних робіт.

Матеріальна база навчальної лабораторії біохімічних досліджень включає:

1) обладнання: сплітсистема, термостат ТС-80М-2, шафи сушильні ШС-3, ШЕС-3М, СНОЛ 100/350, шафа витяжна, бойлер «Thermex», вологомір AXIS ADGS 100, лампу інфрачервоного випромінювання INFRATHERM, ваги електронні ТЕХНО ВАГИ, електронні кухонні ваги  MAESTRO MR1800, сепаратор центробіжний молочний  «Мотор Січ СЦМ-80», аквадистилятори електричні MIKROmed DE-5, електричну піч ORANIER, електроплиту HEC-150 «HILTON», фотоколориметр КФК-2-УХЛ4,2 баню водяну ЛАБ-ТБ-6/24, центрифугу ОПи-8УХЛ 4,2, пурку ПХ-1, ВЧМ, бінокуляр, рефрактометр ИРФ-454Б 830313, гирі для зважування;

2) меблі: столи лабораторні, шафи для хімічного посуду, шафи для реактивів, тумби лабораторні, раковина з тумбою, сушка для лабораторного посуду СУЛ – 02, сервісний столик, стіл ваговий;

3) хімічний інвентар та реактиви: бюкси з притертими кришками, бюретки, воронки лабораторні, затискач Мора, колби конічні, колби круглодонні, колби К’єльдаля, колби мірні, лопаточки скляні, лупа, мензурки, пестики, піпетка Мора, піпетки градуйовані, пробірки конічні, склянки мірні, спиртівки, скло для камери Горяєва, ступки, термометри ртутні, ТС-7-М1, ТТЖ-М, циліндри мірні.

На базі навчальної лабораторії біохімічних досліджень студенти опановують практичне застосування хімічних, фізичних та інших методів аналізу для дослідження продуктів харчування; вивчають спеціальні технологічні дисципліни, виконують науково-дослідні роботи, курсові, дипломні, магістерські роботи та проекти.