Науково-педагогічний персонал кафедри активно поєднує викладацьку роботу із науковою діяльністю, що сприяє підвищенню рівня ефективності навчального процесу, удосконаленню змісту навчання із урахуванням сучасного стану і тенденцій розвитку харчової промисловості та індустрії гостинності, впровадженню передових форм навчально-методичного забезпечення підготовки фахівців, покращенню методики викладання тощо.

Згідно з програмою № 0121U110200 «Розроблення інноваційних технологій харчової та кулінарної продукції», основними напрямами наукових досліджень на кафедрі є:

  • Розроблення нових та вдосконалення існуючих технологій зберігання та консервування рослинної продукції
  • Вдосконалення технології виготовлення плодово-ягідної снекової продукції
  • Вдосконалення технології виготовлення хлібобулочних та кондитерських виробів
  • Розроблення технологій харчової і кулінарної продукції з функціональними властивостями
  • Удосконалення технології зберігання м’яса птиці із застосуванням природних фенольних сполук
  • Обґрунтування та розробка нових та вдосконалення існуючих технологій виготовлення плодово-ягідних і виноградних алкогольних напоїв
  • Обґрунтування інноваційних технологій виробництва функціональних продуктів на основі грибної сировини
  • Сучасні технології в етнічних кухнях
  • Шляхи підвищення якості товарів та послуг харчової індустрії

Ці наукові напрями визначали і визначають спрямованість наукових досліджень професорсько-викладацького складу кафедри, а також аспірантів та студентів.

За результатами проведених досліджень науково-педагогічним персоналом кафедри опубліковано чимало статей та впроваджено наукові розробки. Викладачі приймали участь у роботі науково-практичних конференцій, семінарів, тощо.

У своїй роботі професорсько-викладацький склад кафедри орієнтується на найновіші досягнення теорії і практики, сучасні світові стандарти, впровадження інноваційних технологій навчання, комплексність забезпечення навчального процесу, проведення навчально-ознайомлювальних екскурсій та відвідування виставок. Це дає змогу майбутнім фахівцям здобувати ґрунтовні знання із професійно-орієнтованих дисциплін і практичні навички.

Науково-дослідна програма НДІ АТЕ на 2021-2025 рр.

Реєстраційна картка НДДКР

Теми наукових досліджень аспірантів кафедри ХТГРС