Науково-дослідна робота студентів – один з найважливіших засобів підвищення якості підготовки спеціалістів у вищій школі. Це комплекс заходів наукового, методичного, організаційного характеру, що забезпечує навчання всіх студентів навичкам наукових досліджень у відповідності до обраної спеціальності в рамках навчального процесу і поза ним.

Для виконання цих заходів кафедри створено студентські наукові гуртки.

Науковий гурток – організаційне творення на кафедрі, учасниками якого є широке коло студентів факультету, яке формується за напрямком наукової діяльності кафедри відповідно до затверджених тематичних планів роботи кафедри.

За підсумками роботи наукового гуртка впродовж звітного періоду, його керівник рекомендує найбільш здібних і перспективних студентів у науковій роботі за напрямком наукової діяльності кафедри до участі в роботі проблемної групи на кафедрі.

Метою роботи студентського наукового гуртка є:

  • Виявлення найбільш здібних і талановитих, схильних до науково-дослідної роботи студентів.
  • Поглиблення дослідження за проблематикою наукової діяльності кафедр за участю студентів.
  • Придбання навичок наукової роботи.
  • Залучення обдарованих студентів до науково-дослідної діяльності.

Основними завданнями студентського наукового гуртка є:

  • Залучення до роботи студентів, які виявляють інтерес до науково-дослідної роботи.
  • Організація науково-дослідної роботи студентів.
  • Поглиблене вивчення студентами обраної дисципліни.

Положення Про студентські наукові гуртки у Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного

Тематика роботи наукових гуртків кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Програма VIII Всеукраїнської науково-технічної конференції студентів і магістрантів Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного (2020 рік)


Графік роботи наукових гуртків кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи на 2023-2024 навчальний рік


На кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної справи працюють наступні наукові гуртки:

Розробка технології заморожених напівфабрикатів із використанням плодово-ягідної сировини та функціональних інгредієнтів

Інноваційні технології зберігання та консервування фруктової, овочевої, ягідної та іншої рослинної продукції

Інноваційні крафтові продукти

Мікробіологічні чинники харчової безпеки

Функціональна придатність грибної сировини

Рослинні та грибні полісахариди у крафтових продуктах

Біологічно активні природні сполуки та їх застосування в харчових технологіях

Сучасна пасіка. Основні умови успішного бджільництва

Розроблення та удосконалення технологій виготовлення кисломолочних продуктів

Нетрадиційні технології зберігання плодоовочевої продукції

Розробка технології продуктів функціонального призначення

Пряно-ароматична сировина для удосконалення рецептур лікеро-горілчаних напоїв

Розробка черешневих страв як головного гастрономічного спеціалітету Мелітопольського регіону

Обгрунтування нових, розробка та удосконалення існуючих технологій виготовлення плодово-ягідних і виноградних алкогольних напоїв

Сучасні підходи та актуальність впроваджень інноваційної стратегії розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Розробка інноваційних технологій продукції функціонального призначення з йодвміщуючими добавками

Розробка збалансованих раціонів харчування


Результати роботи наукових гуртків кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи