Спеціалізована навчально-наукова лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» є структурним навчальним підрозділом університету. Вона створена на базі кафедри Харчових технологій та готельно-ресторанної справи для організації та проведення навчальних занять з дисциплін: Технологія продукції ресторанного господарства, Технологія кулінарної продукції, Крафтові технології, Кондитерське та пекарське мистецтво у студентів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 181 «Харчові технології».

Лабораторія  забезпечена всім необхідним сучасним оснащенням для ефективного здійснення освітнього процесу, виконання лабораторних і практичних робіт, проведення навчальної практики.

Матеріальна база навчальної лабораторії «Технологія продукції ресторанного господарства»:

1) обладнання: пароконвектомат, бойлер, витяжна парасоля, варильні електричні поверхні, індукційні плити, електричні духовки, вафельниці, холодильна камера, електром’ясорубка, тістоміс, кавомашина, пончиковий апарат, мікрохвильова піч, блендер, кухонний комбайн, машинка для нарізки гастрономічних продуктів, планетарний міксер, льодогенератор, ваги кухонні;

2) меблі: виробничі столи, стелажі кухонні виробничі, шафи для посуду виробничі, кондитерський стіл, ванна мийна;

3) виробничий інвентар:

– набори кухонного посуду (каструлі, сковороди, казани, набори ножів для м’яса, риби, хліба, овочів, обробні дошки, качалки, сита, гастроємності, деки для духових шаф, молоточки для м’яса, черпаки, лопатки для смаження, вінчики);

 – набори столового посуду (столові сервізи, тарілки різних розмірів, супниці, соусниці, салатниці, ємності для спецій, серветниці);

– чайні, кавові та десертні набори (чашки, блюдця, чайники для заварювання чаю, кавники, ємності для цукру, вершків, креманки);

– спеціальний посуд.