Андрущенко Микола Васильович

Посада: Голова профкому, доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Базова вища освіта:
У 1983 році закінчив Білоцерківський сільськогосподарський інститут, спеціальність «Зоотехнія», кваліфікація зооінженер

Вчене звання: Доцент
В 1996 році отримав вчене звання доцента кафедри «Механізація тваринництва». № диплома ДЦ АР 004450

Науковий ступінь: Кандидат сільськогосподарських наук
22.06.1993 – годівля тварин та технологія кормів, тема дисертації: «Ефективність використання пектофеєтидину та целлотеррину в годівлі гусенят бройлерів». КН 002988

Email: mykola.andrushchenko@tsatu.edu.ua

Ідентифікатори науковця:

Галузь наукових інтересів:

  • Біологічно активні добавки годівлі сільськогосподарських тварин

Досвід наукової та викладацької діяльності:
В Таврійському державному агротехнологічному університеті працює з 1994 р. – старший викладач на кафедрі «МПСГП».
З 1995 р. – переведений на кафедру «Мисливствознавство та біоресурси» на посаду доцента.
З 1999 р. – призначений виконуючим обов’язки декана економічного факультету.
2000 р. – доцент кафедри «Тваринництво та мисливствознавство»
2001 р. – доцент кафедри «Екологія і охорона навколишнього середовища»
2007 р. – доцент кафедри «ТПЗПСГ»
2017 р. – доцент кафедри «Екологія і охорона навколишнього середовища»
З 2018 року – доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Види і результати професійної діяльності к.с-г.н., доцента, Андрущенко М.В

Основні наукові праці

ПЕРЕЛІК Novak L. Technological Indices of Spring Wheat Grain Depending on the Nitrogen Supply / Novak L., Liubych V., Poltoretskyi S., Andruschenko M. // Modern Development Paths of Agricultural Production- Trends and Innovations SPRINGER.- 2019.- Series Title: N/A.-750 P. 753-761

Сердюк, М. Є., Кюрчева, Л. М., Андрущенко, М. В., & Жукова, В. Ф. Вплив розчинів нанометалів на інтенсивність окисно-відновних процесів при зберіганні плодів груші. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 2019, No9 (1). 17 с.

Андрущенко М. В. На шляху до великого медозбору / М. В. Андрущенко, В. В. Коляденко // Агроіндустрія, 2017. – С. 68 – 71.

Андрущенко М.В. Моделювання впливу факторів на плоди черешні сорту Великоплідна під час зберігання / М.В.Андрущенко // Агробіологія. – Біла Церква,2010.

Андрущенко М.В. Економічне обґрунтування оптимальної структури стада великої рогатої худоби / М.В.Андрущенко // Науковий вісник ЛНУВМБТ ім. Грицького. – Том 12,№1 (43) – Львів, 2010. – С.418-421.

Андрущенко М.В. Економіко – математична модель оптимізації галузевої структури виробництва / М.В.Андрущенко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. – Вип.3(72). – Біла Церква, 2010. – С.92-96.

Андрущенко М.В. Сучасні технології виробництва продукції тваринництва / М.В.Андрущенко // 2009.

Андрущенко М.В. Особливості лікування бджіл проти вароатозу / М.В.Андрущенко // - Суми,2008.

Андрущенко М.В. Ефективність поєднання посівної та природної кормової бази бджільництва у Запорізькій області / М.В.Андрущенко // Наукові пошуки молоді у третьому тисячолітті : матеріали VІ державної наук.-практ.конф. молодих вчених, аспірантів та докторантів, 16-17 травня 2007 р. – Біла Церква, 2007. – С.80-81.

Андрущенко М.В. Вплив молочної продуктивності корів та ріст телят / М.В.Андрущенко // - Біла Церква, 2007.

Навчальні дисципліни

Підвищення кваліфікації, стажування

  • Підвищення кваліфікації, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Свідоцтво СС 00493706/002234-17 від 24.03.2017
  • Підвищення кваліфікації, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Свідоцтво 12 СПВ 103763 від 07.04.2015
  • Підвищення кваліфікації, Подільський державний аграрно-технічний університет, Свідоцтво 12 СПК 871752 від 30.12.2011

Основні види діяльності, досягнення
Управлінська діяльність:
Голова профкому Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного

Педагогічна діяльність:
Доцент кафедри "Харчові технології та готельно-ресторанна справа" Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного

Наукова діяльність:
Відповідальний виконавець теми 3.4 "Розроблення технологій харчової і кулінарної продукції з функціональними властивостями" за програмою 0121U110200 "Розроблення інноваційних технологій харчової та кулінарної продукції"

Організаційна робота:
Куратор академічної групи 21 сХТ

Нагороди, заохочення, почесні звання:

  • Грамота Запорізької обласної ради
  • Посвідчення № 276 «Відмінник аграрної освіти та науки ІІІ ступеня»
  • Орден за заслуги перед Запорізьким краєм ІІІ ступеню
  • Грамота Запорізької обласної державної адміністрації