Загорко Надія Петрівна

Посада: Доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Базова вища освіта:
1986 рік - закінчила Кримський сільськогосподарський інститут, спеціальність «Плодоовочівництво та виноградарство», кваліфікація - вчений агроном
У 2014 році - Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Технологія харчування», кваліфікація - інженер-технолог

Вчене звання: Доцент

Науковий ступінь: Кандидат технічних наук
В 2006 році захистила кандидатську дисертацію за темою «Вплив способів зберігання на якість плодів солодкого перцю» за спеціальністю 05.18.03 – первинна обробка та зберігання продуктів рослинництва

Email: nadiia.zahorko@tsatu.edu.ua

Ідентифікатори науковця:

Галузь наукових інтересів:

  • Пошук та удосконалення способів тривалого зберігання плодоовочевої продукції
  • Обладнання переробних і харчових виробництв

Досвід наукової та викладацької діяльності:
Вчений секретар українського відділення міжнародної громадської організації «Міжнародна академія аграрної освіти»
Член-кореспондент МААО

Види і результати професійної діяльності к.т.н., доцента Загорко Надії Петрівни

Основні наукові праці

ПЕРЕЛІК Загорко Н. П., Коляденко В. В., Кашуба А. А. Відомості щодо виробництва плодово-ягідних вин в Україні. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету: наукове фахове видання / ТДАТУ. 2020. Вип. 20, том 2.

Майборода Д.О. Екстракт вівса як технологічний засіб підвищення якості м’яса гусей / Д.О. Майборода, О.О. Данченко, Л.М.Здоровцева, Федорко А.С., М.М.Данченко, Н.П. Загорко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2020. - Вип. 20. –Т.1. – С. 203-212

Загорко Н.П., Кулик А. С., Гаприндашвили Н.А., Кюрчева Л.Н. Исследование динамики эпифитной микрофлоры замороженной и дефростированной овощной продукции. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету [Електронне видання. 2019. Вип. 9, том 1. - DOI: 10.31388/2220- 8674- 2019-1-58.

K. Samoichuk, N. Zahorko, V. Oleksiienko, S. Petrychenko. Generalization of Factors of Milk Homogenization // Modern Development Paths of Agricultural Production / Springer Nature: Switzerland AG, 2019. Р. 191–198.

Григоренко О.В., Загорко Н.П. Збереженість біологічної цінності компонентів заморожених ягідних сумішей за тривалого низькотемпературного зберігання// Праці Таврійського державного агротехнологічного університету / ТДАТУ. Мелітополь: ТДАТУ, 2019. Вип. 19, т. 1. С. 164–163.

Бойко В. С., Загорко Н. П., Тарасенко В. Г. Експериментальне дослідження течії в’язко-пластичної рідини по каналу формувача при об’ємному друці напоїв // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету / ТДАТУ імені Дмитра Моторного. Мелітополь: ТДАТУ імені Дмитра Моторного, 2019. Вип. 19, т. 2. С. 110–116.

Пат. на корисну модель 131368. Україна, МПК (2006): G01N 15/00, G01N 15/12 (2006.01). Пристрій визначення росту розміру крапель / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, А.Г. Заболоцьких, В.Г. Тарасенко, Н.О. Паляничка, ТДАТУ. – No u201807987, заяв. 18.07.2018, опубл. 10.01.2019, Бюл.No1/2019.

Пат. на корисну модель 131544. Україна, МПК: C02F 103/08 (2006.01), C02F 1/14 (2006.01). Термоелектричний опріснювач / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, А.Г. Заболоцьких, К.О. Самойчук, В.Г. Тарасенко, Н.О. Паляничка, ТДАТУ. – No u201806104, заяв. 01.06.2018, опубл. 25.01.2019, Бюл.No2/2019.

Пат. на корисну модель 131546. Україна, МПК: F25D 13/06 (2006.01). Флюїдизаційний пристрій / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, В.О. Верхоланцева, Н.О. Паляничка, В.Г. Тарасенко, В.А. Малахов, ТДАТУ. – No u201806110, заяв. 01.06.2018, опубл. 25.01.2019, Бюл.No2/2019.

Пат. на корисну модель 131547. Україна, МПК: A01J 9/04 (2006.01). Абсорбційний охолоджувальний пристрій / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, Н.О. Паляничка, Д.В. Бондар, ТДАТУ. – No u201806138, заяв. 01.06.2018,опубл. 25.01.2019, Бюл.No2/2019.

Пат. на корисну модель 134296. Україна, МПК: B67D 7/80 (2010.01), F25D 3/02 (2006.01). Пристрій швидкісного охолодження напоїв / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, О.М. Бовкун, Н.О. Паляничка, В.Г. Тарасенко, ТДАТУ. – No u201812299, заяв. 11.12.2018, опубл. 10.05.2019, Бюл.No9/2019.

Пат. на корисну модель 131074. Україна, МПК: G01N 25/18 (2006.01)Пристрій для визначення коефіцієнта теплопровідності харчових продуктів / Стручаєв М.І., Загорко Н. П., Постол Ю.О., Тарасенко В. Г., Букрєєв Є.В. ТДАТУ. – No u201806080, заяв. 01.06.2018, опубл. 10.01.2019, Бюл. No 1/2019.

Пат. на корисну модель 131543. Україна, МПК: G01N 33/02 (2006.01), G01N 25/18 (2006.01) Пристрій для визначення коефіцієнта теплопровідності харчових продуктів при мінусових температурах / Стручаєв М.І. Загорко Н.П., Тарасенко В. Г., Постол Ю. О., Гарнага В. В. ТДАТУ. – No u201806102, заяв. 01.06.2018, опубл. 25.01.2019, Бюл. No 2/2019.

Пат. на корисну модель 131957. Україна, МПК (2006): C09K 5/00 Зброджувальна ємність з регульованим акумулятором фазового переходу на неврівноваженому мірабіліті / Жарков В.Я., Кудря С.О., Гриб О.Г., Лазуренко О.П., Шевченко С.Ю., Панченко А.І., (UA ) Самохвал В.А., Загорко Н.П., Хромишев В.О., Юдаєв І.В., Тугай Ю.І., Червінський Л.С., Лежнюк П.Д., Ладика В.І., Верещага В.М., Єрємеєв В.С. ТДАТУ. – No u201807986, заяв. 16.08.2018, опубл. 11.02.2019, Бюл. No 3/2019.

Пат. на корисну модель 134293. Україна, МПК (2006): B65B 1/00, B65B 1/04 (2006.01), B65D 77/00. Спосіб пакування сипучих харчових продуктів / Петриченко С.В., Загорко Н.П., Тарасенко В.Г. ТДАТУ. – No u201812294, заяв. 11.12.2018, опубл. 10.05.2019, Бюл. No 9/2019.

Пат. 134276. Україна, МПК (2006) F24D 3/00. Тороїдально-вихровий опалювальний пристрій/ Стручаєв М.І., Загорко Н.П., Самойчук К.О., Паляничка Н.О., Заблоцьких А.Г. заявник і Патентовласник Таврійський державний агротехнологічний університет. – No u201812239, заявл. 10.12.2018, опубл. 10.05.2019. Бюл. No 9/2019.

Tokar A. Combination of vegetable-fruit formulation composition for obtaining high quality products / A. Tokar, L. Matenchuk, Z. Kharchenko, I. Haidai, N. Zahorko, V. Tarasenko, V. Verkholantseva, N. Palianychka, I. Povorozniuk, L. Kravchenko // East Europe Journal – Kharkiv: PC «TECHNOLOGY CENTER», 2018, No4/11 (94). – P. 55-60.

Universal multifunctional device for heat and mass exchange processes during organic raw material processing / А. Zagorulko, A. Zahorulko, K. Kasabova, V. Chervonyi, O. Omelchenko, N. Zahorko, S. Sabadash, O. Peniov // East Europe Journal – Kharkiv: PC «TECHNOLOGY CENTER», 2018, No6/1. – Р. 47–54

Загорко Н.П. Формування заморожених соків / Загорко Н.П., Стручаєв М.І., Тарасенко В.Г.// Праці Таврійський державний агротехнологічний університет – Вип. 18. Т.1 – Мелітополь: ТДАТУ, 2018.– С. 246-252.

Пат. на корисну модель No123282. Україна, A23L 2/12(2006.01). Спосіб заморожування кукурудзяно-перцевого соку / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко., власник Таврійський державний агротехнологічний університет, замовл. 17.07.17, опубл. 26.02.18 Бюл. No 4/2018.

Пат. на корисну модель No127140. Україна, A23L 2/12(2006.01). Спосіб отримання замороженого фасованого черешневого соку / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко., власник Таврійський державний агротехнологічний університет, замовл. 14.08.17, опубл. 25.07.18 Бюл. No 14/2018.

Пат. на корисну модель No126181. Україна, A23L 2/12(2006.01). Спосіб отримання яблучного соку / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, Тарасенко В.Г. Верхоланцева В.О., Угольніков В.В., Світличний О.О., власник Таврійський державний агротехнологічний університет, замовл. 27.12.17, опубл. 11.06.18 Бюл. No 11/2018.

Пат. на корисну модель No126223. Україна, A23L 2/12(2006.01). Спосіб отримання замороженого фасованого соку «Мелітопольський морквяно-гарбузовий з грушею та цукатами» / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, Тарасенко В.Г. Верхоланцева В.О., Угольніков В.В., Світличний О.О., власник Таврійський державний агротехнологічний університет, замовл. 02.01.2018, опубл. 11.06.18 Бюл. No 11/2018.

Пат. на корисну модель No129064. Україна, A23G 9/22(2006.01). Пристрій формування заморожених соків / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, Марченко О.С., Тарасенко В.Г., власник Таврійський державний агротехнологічний університет, замовл. 12.02.2018, опубл. 25.10.18 Бюл. No 20/2018.

Пат. на корисну модель 130166. Україна, МПК: A01J 9/04 (2006.01). Пристрій термічної обробки при виготовленні ряжанки / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, В.Г. Тарасенко, Н.О. Паляничка, В.О. Сімонцев, О.О. Рябинський, ТДАТУ. – No u201806144, заяв. 01.06.2018, опубл. 26.11.2018, Бюл.No22/2018.

Пат. на корисну модель No129217 Україна, A01F 25/08(2006.01). Геліоабсорбційний пристрій для охолодження й сушіння сільськогосподарських продуктів / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, Кюрчев С.В., Верхоланцева В.О., Кюрчева Л.М., Тарасенко В.Г., власник Таврійський державний агротехнологічний університет, замовл.17.04.2018, опубл. 25.10.18 Бюл. No 20/2018.

Пат. на корисну модель No 129465 Україна, A47J 31/50 (2006.01). Охолоджувач напоїв / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, Тарасенко В.Г., Паляничка Н.О., Верхоланцева В.О., Третяк К.О., власник Таврійський державний агротехнологічний університет, замовл. 01.06.2018, опубл. 25.10.2018 Бюл. No 20/2018.

Пат. на корисну модель 129212. Україна, C02F 1/14 (2006.01). Абсорбційний опріснювач / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, А.Г. Заблоцьких, В.Г. Тарасенко, Н.О. Паляничка, ТДАТУ. – No u201804199, заяв. 17.04.2018, опубл. 25.10.2018, Бюл.No20/2018.

Пат. на корисну модель 129350. Україна, F28G 9/00. Пристрій для очищення обладнання від відкладень і накипу / М.І. Стручаєв, Н.П. Загорко, Н.О. Паляничка, С.В. Десятов, Ю.О. Постол, ТДАТУ. – No u201805087, заяв. 08.05.2018, опубл. 25.10.2018, Бюл.No20/2018.

Пат. на корисну модель No13719 Україна, A23L 2/12(2006.01). Пристрій консервування соку купажованого кукурудзяно-перцевого / К.М. Стручаєв, Н.П. Загорко, Ялпачик В.Ф., Циб В.Г., Данченко В.Г., власник Таврійський державний агротехнологічний університет, замовл. 01.06.2018, опубл. 26.11.18 Бюл. No 22/2018.

Підручники, навчальні посібники, монографії

ПЕРЕЛІК Бойко В.С., Самойчук К.О., Тарасенко В.Г., Загорко Н.П., Мікульонок І.О., Циб В.Г.Процеси і апарати харчових виробництв. Механічні процеси і технології надвисокого тиску. Підручник. – Мелітополь: Видавничо-поліграфічний центр «Люкс», 2019.

Обладнання складів для зберігання плодоовочевої та м’ясомолочної продукції. Навчальний посібник. К.О. Самойчук, О.Г. Скляр, С.В. Кюрчев, С.Ф. Буденко, В.О. Верхоланцева, Н.О. Паляничка, В.Г. Тарасенко, В.Г. Циб, Н.П. Загорко, Л.М. Кюрчева, Н.А. Гапріндашвілі. – Мелітополь: Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2019. 185 с.

Загорко Н.П. Технологічне обладнання для переробки продукції рослинництва: Лабораторний практикум. / Н.П. Загорко, В.Ф. Ялпачик, Н.О. Паляничка, С.Ф. Буденко, К.О. Самойчук, Кюрчев С.В., В.О. Верхоланцева, В.О. Олексієнко, В.Г. Циб. – Мелітополь: Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2017. – 277 с.

Загорко Н.П. Технологічне обладнання для переробки продукції тваринництва: Лабораторний практикум. / В.Ф. Ялпачик, Н.П. Загорко, Н.О. Паляничка, С.Ф. Буденко, К.О. Самойчук, Кюрчев С.В., В.О. Верхоланцева, В.О. Олексієнко, В.Г. Циб – Мелітополь: Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2017. – 274.

Загорко Н.П. Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів: Підручник / К.В. Калайда, Л.Ю. Матенчук, В.М. Найченко, А.Ю. Токар, З.М. Харченко, Н.П. Загорко, М.Є. Сердюк, О.П. Прісс, Л.М. Кюрчева, О.І. Сухаренко. – Мелітополь: Видавничо-поліграфічний центр «Люкс», 2017 –291с.

Загорко Н.П. Технологія і механізація переробки молока і виробництва молочних продуктів: Підручник / О.В. Гвоздєв, Ф.Ю. Ялпачик, Н.П. Загорко, Т.О. Шпиганович. – Мелітополь: Видавничий будинок Мелітопольської друкарні, 2013. – 464 с.

Загорко Н.П. Технологія і механізація виробництва м'яса і м'ясопродуктів: Підручник / О.В. Гвоздєв, Ф.Ю. Ялпачик, Н.П. Загорко, Т.О. Шпиганович. – Мелітополь: Видавничий будинок Мелітопольської друкарні, 2013. – 532 с.

On-line підручники та посібники:

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Молоко як сировина для виробництва молочних продуктів

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Механізація засолювання та формування ковбасних виробів

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Механізація процесів виробництва ковбасного фаршу

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Механізація процесів теплової обробки та впакування м’ясопродуктів

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Основні властивості м’яса та м’ясопродуктів

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Потоково-технологічні лінії та м’ясопереробні підприємства

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Технологія виробництва ковбасних виробів

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Технологія зберігання та переробки м’ясопродуктів

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Технологія і механізація отримання м’ясної сировини

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Виробництво вершкового масла

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Виробництво згущенних і сухих молочних продуктів

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Виробництво морозива

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Виробництво цільномолочних продуктів

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Загальні технологічні процеси та обладнання для виробництва молочної продукції

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Механізація виробництва твердих сирів

Загорко Н.П., Петриченко С.В. Технологія виробництва твердих сирів

Навчальні дисципліни

Підвищення кваліфікації, стажування

Основні види діяльності, досягнення
Управлінська діяльність:

  • 2017-2019 - завідувач кафедрою «Обладнання переробних і харчових виробництв ім. Ф.Ю. Ялпачика»
  • 2003-2017 - завідувач кафедрою «Технологія переробки та зберігання продукції сільського господарства»
Педагогічна діяльність:
Доцент кафедри "Харчові технології та готельно-ресторанна справа" Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного

Наукова діяльність:
Науковий керівник теми 3.7 "Обґрунтування та розробка нових та вдосконалення існуючих технологій виготовлення плодово-ягідних і виноградних алкогольних напоїв" за програмою 0121U110200 "Розроблення інноваційних технологій харчової та кулінарної продукції"

Організаційна робота:

Нагороди, заохочення, почесні звання: