НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЛАБОРАТОРІЯ

«ТЕХНОЛОГІЇ ПЕРВИННОЇ ПЕРЕРОБКИ І ЗБЕРІГАННЯ ПРОДУКТІВ РОСЛИННИЦТВА »

ТЕМА НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ

«ОБГРУНТУВАННЯ ТА РОЗРОБКА НОВИХ І ВДОСКОНАЛЕННЯ ІСНУЮЧИХ ТЕХНОЛОГІЙ ОХОЛОДЖЕНИХ ТА КОНСЕРВОВАНИХ РОСЛИННИХ ПРОДУКТІВ»

РОЗДІЛ 1 Обґрунтування та розробка нових та вдосконалення існуючих технологій охолодженої та консервованої плодово-ягідної продукції

ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИСВЯЧЕНІ: обґрунтуванню наукових основ та розробці практичних заходів із використання антиоксидантних композицій для обробки плодово-ягідної продукції перед подальшим холодильним зберіганням.

В результаті досліджень:

– розроблено та науково обґрунтовано склад комплексних антиоксидантних композицій;

– визначені оптимальні концентрації діючих речовин;

-розроблена технологія зберігання плодово-ягідної продукції з використанням антиоксидантних композицій, застосування якої сприятиме зменшенню рівня втрат та збереженню її харчової і біологічної цінності.

патент

 

РОЗДІЛ 2 « Вдосконалення технології зберігання зелених культур »

ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИСВЯЧЕНІ: обґрунтуванню та удосконаленню технології зберігання зеленних овочів на основі аграрного гідрогелю та антиоксидантів

В результаті досліджень;

– бстаноблено та обґрунтовано оптимальні концентрації антиоксидантних речовин у складі живильного середовища на основі аграрного гідрогелю;

– розроблено комплексну антиоксидантну композицію для введення до складу живильного середовища;

– розроблено технологію зберігання зелені петрушки на основі аграрного гідрогелю та антиоксидантів, що може здійснюватися з використанням існуючого технологічного

патент1

РОЗДІЛ 3 «Обґрунтування та розробка нових та вдосконалення існуючих технологій охолодженої та консервованої овочевої продукції»

ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИСВЯЧЕНІ: розробці наукових основ зберігання плодових овочів з використанням обробки біологічно активними речовинами

В результаті досліджень:

– науково обґрунтовано та розроблено композиції біологічно активних речовин для післязбиральної обробки плодових овочів;

– науково обґрунтовано та розроблено технологію післязбиральної обробки та зберігання плодових овочів з тепловою обробкою антиоксидантами.

патент2

РОЗДІЛ 4 «Вдосконалення технології виготовлення консервів та кондитерських виробів з плодово-ягідної сировини»

ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИСВЯЧЕНІ розробці нових елементів технології виробництва консервів з плодово-ягідної сировини та яблучного шарованого мармеладу

патент3

РОЗДІЛ 5 «Обґрунтування існуючих та розробка нових технологій виробництва та переробки їстівних та лікарських грибів»

ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИСВЯЧЕНІ науковому обґрунтуванню технологічних основ консервування грибів роду глива

В результаті досліджень:

– встановлено, що за загальною характеристикою морфологічних ознак зростків і плодових тіл грибів гливи звичайної штаму 2301 і гливи легеневої штаму 2314, останній має суттєві технологічні переваги для виготовлення консервів методом маринування і ферментації;

– доведено, що за необхідності тривалого зберігання консервів з плодових тіл роду Глива слід використовувати методи жорсткої пастеризації та ферментації.

патент4

РОЗДІЛ 6 «Обґрунтування механізмів антиоксидантного захисту птиці та розробка заходів збереження якості продукції птахівництва»

патент5