Науково-дослідна лабораторія харчових технологій
Тема науково-дослідної роботи
«Розроблення інноваційних технологій харчової та кулінарної продукції»
Обґрунтування та розробка нових та вдосконалення існуючих технологій охолодженої та консервованої плодово-ягідної продукції
Дослідження присвячені: обґрунтуванню наукових основ та розробці практичних заходів із використання антиоксидантних композицій для обробки плодово-ягідної продукції перед подальшим холодильним зберіганням.
В результаті досліджень:
- розроблено та науково обґрунтовано склад комплексних антиоксидантних композицій;
- визначені оптимальні концентрації діючих речовин;
- розроблена технологія зберігання плодово-ягідної продукції з використанням антиоксидантних композицій, застосування якої сприятиме зменшенню рівня втрат та збереженню її харчової і біологічної цінності.
Вдосконалення технології зберігання зелених культур
Дослідження присвячені: обґрунтуванню та удосконаленню технології зберігання зеленних овочів на основі аграрного гідрогелю та антиоксидантів
В результаті досліджень;
- встаноблено та обґрунтовано оптимальні концентрації антиоксидантних речовин у складі живильного середовища на основі аграрного гідрогелю;
- розроблено комплексну антиоксидантну композицію для введення до складу живильного середовища;
- розроблено технологію зберігання зелені петрушки на основі аграрного гідрогелю та антиоксидантів, що може здійснюватися з використанням існуючого технологічного
Обґрунтування та розробка нових та вдосконалення існуючих технологій охолодженої та консервованої овочевої продукції
Дослідження присвячені: розробці наукових основ зберігання плодових овочів з використанням обробки біологічно активними речовинами
В результаті досліджень:
- науково обґрунтовано та розроблено композиції біологічно активних речовин для післязбиральної обробки плодових овочів;
- науково обґрунтовано та розроблено технологію післязбиральної обробки та зберігання плодових овочів з тепловою обробкою антиоксидантами.
Розроблення технологій харчової і кулінарної продукції з функціональними властивостями
Дослідження присвячені: розробці нових елементів технології виробництва консервів з плодово-ягідної сировини та яблучного шарованого мармеладу
Обґрунтування інноваційних технологій виробництва функціональних продуктів на основі грибної сировини
Дослідження присвячені: науковому обґрунтуванню технологічних основ консервування грибів роду глива
В результаті досліджень:
- встановлено, що за загальною характеристикою морфологічних ознак зростків і плодових тіл грибів гливи звичайної штаму 2301 і гливи легеневої штаму 2314, останній має суттєві технологічні переваги для виготовлення консервів методом маринування і ферментації;
- доведено, що за необхідності тривалого зберігання консервів з плодових тіл роду Глива слід використовувати методи жорсткої пастеризації та ферментації.
Удосконалення технології зберігання м’яса птиці із застосуванням природних фенольних сполук