Науково-дослідна лабораторія харчових технологій

Тема науково-дослідної роботи

«Розроблення інноваційних технологій харчової та кулінарної продукції»

Обґрунтування та розробка нових та вдосконалення існуючих технологій охолодженої та консервованої плодово-ягідної продукції

Дослідження присвячені: обґрунтуванню наукових основ та розробці практичних заходів із використання антиоксидантних композицій для обробки плодово-ягідної продукції перед подальшим холодильним зберіганням.

В результаті досліджень:

  • розроблено та науково обґрунтовано склад комплексних антиоксидантних композицій;
  • визначені оптимальні концентрації діючих речовин;
  • розроблена технологія зберігання плодово-ягідної продукції з використанням антиоксидантних композицій, застосування якої сприятиме зменшенню рівня втрат та збереженню її харчової і біологічної цінності.

патент

 

Вдосконалення технології зберігання зелених культур

Дослідження присвячені: обґрунтуванню та удосконаленню технології зберігання зеленних овочів на основі аграрного гідрогелю та антиоксидантів

В результаті досліджень;

  • встаноблено та обґрунтовано оптимальні концентрації антиоксидантних речовин у складі живильного середовища на основі аграрного гідрогелю;
  • розроблено комплексну антиоксидантну композицію для введення до складу живильного середовища;
  • розроблено технологію зберігання зелені петрушки на основі аграрного гідрогелю та антиоксидантів, що може здійснюватися з використанням існуючого технологічного

патент1

Обґрунтування та розробка нових та вдосконалення існуючих технологій охолодженої та консервованої овочевої продукції

Дослідження присвячені: розробці наукових основ зберігання плодових овочів з використанням обробки біологічно активними речовинами

В результаті досліджень:

  • науково обґрунтовано та розроблено композиції біологічно активних речовин для післязбиральної обробки плодових овочів;
  • науково обґрунтовано та розроблено технологію післязбиральної обробки та зберігання плодових овочів з тепловою обробкою антиоксидантами.

патент2

Розроблення технологій харчової і кулінарної продукції з функціональними властивостями

Дослідження присвячені: розробці нових елементів технології виробництва консервів з плодово-ягідної сировини та яблучного шарованого мармеладу

патент3

Обґрунтування інноваційних технологій виробництва функціональних продуктів на основі грибної сировини

Дослідження присвячені: науковому обґрунтуванню технологічних основ консервування грибів роду глива

В результаті досліджень:

  • встановлено, що за загальною характеристикою морфологічних ознак зростків і плодових тіл грибів гливи звичайної штаму 2301 і гливи легеневої штаму 2314, останній має суттєві технологічні переваги для виготовлення консервів методом маринування і ферментації;
  • доведено, що за необхідності тривалого зберігання консервів з плодових тіл роду Глива слід використовувати методи жорсткої пастеризації та ферментації.

патент4

Удосконалення технології зберігання м’яса птиці із застосуванням природних фенольних сполук

патент5