Криза, що пов’язана з COVID-19, показала закладам вищої освіти, що інтеграція змішаного та дистанційного навчання в освітній процес закладу – це тривалий процес, який вимагає кваліфікованих викладачів, які можуть створювати навчальні матеріали, адже організувати навчальну роботу дистанційно – це допомогти студенту самостійно розібратися з тим, що він не знає й не вміє. Особливо, якщо це стосується вивчення конструкції та принципу роботи певної машини.

За результатами неформальної підготовки щодо правильного та ефективного використання відео- та ІТ-обладнання, отриманого в рамках Грантової угоди  «Підтримка дистанційного навчання в ТДАТУ» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» (Проєкт USAID) доцент Болтянська Н.І. зробила відеоролик для проведення Лабораторної роботи «Експериментально-теоретичне дослідження тарілчастого дозатора кормів» в дистанційному режимі.

Застосування ліцензійного програмного забезпечення та отриманого обладнання дозволяє створити відповідне і якісне середовище для дистанційного навчання на базі університету, забезпечує одночасну роботу зі студентами в умовах онлайн-навчання, розширює горизонти організації освітнього процесу для викладачів та практичної підготовки здобувачів.

21 квітня 2021 року було проведено в дистанційному режимі лабораторну роботу з використанням означеного відеоролика. Це дало можливість здобувачам вищої освіти побачити роботу означеної машини в режимі он-лайн, ознайомитись з принципом її роботи, засвоїти методику тарування дозаторів, оволодіти навичками експериментально-теоретичного дослідження тарілчастого дозатора кормів та оцінки достовірності експериментальних даних.

Доцент кафедри ТСС АПК Наталя Болтянська