20 жовтня на кафедрі «Технічний сервіс та системи в АПК» під керівництвом д.т.н., професора Журавля Дмитра Павловича відбулосЬ чергове засідання наукового гуртка «Ресурсоенергозберігаючі технології в АПК». Тематика була спрямована на проектування систем водопостачання та випробовування  насосних станцій. Науково-дослідна робота студентів охоплює майже всі головні форми навчальної роботи й передбачає активну участь студентів в їх здійсненні, спрямовує студентів на творче вирішення актуальних наукових і виробничих завдань, а також передбачає активне включення студентів у діяльність тих установ, організацій, в яких їм доведеться працювати після закінчення університету.
Наукові дослідження проводяться, як правило, в наукових лабораторіях, що сприяє об’єднанню студентів при кафедрі, в якій учасники можуть набути досвіду і необхідних навичок для подальшої професійної діяльності під керівництвом фахівців-менторів. Основною метою лабораторії є залучення студентів в науково-дослідну діяльність кафедри в галузі інформаційних технологій, організація розробки програмних проектів. В рамках діяльності лабораторії студенти можуть на практиці познайомитися з новітніми інформаційними технологіями та програмними продуктами, дізнатися про перспективні дослідницькі проекти.
Результати роботи наукового гуртка публікуються щорічно в матеріалах Міжнародної науково-практичної конференції «Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі». Кращі наукові роботи приймають участь як у вітчизняних так і зарубіжних конкурсах.

Професор кафедри ТСС АПК Дмитро ЖУРАВЕЛЬ