У Національному університеті харчових технологій проведено першу Міжнародну осінню школу Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок: імплементація Європейських підходів». Захід проводився у дистанційному форматі zoom-конференції.

Участь у Міжнародній школі Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок: імплементація Європейських підходів» взяли викладачі кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи ТДАТУ.

У двох сесіях були розглянуті питання національних стандартів щодо використання харчових добавок з урахуванням європейських вимог, перелік харчових добавок, що використовуються вітчизняними виробниками та проблеми регулювання харчових добавок в Україні, використання харчових барвників у технології борошняних кондитерських виробів тощо.

Головна мета заходу, спрямована на вирішення галузевих проблем харчової промисловості в ході професійного спілкування фахівців – досягнута.

За підсумками роботи всі учасники отримали сертифікати слухачів Міжнародної Школи Жана Моне програми ЄС Еразмус+.

Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи