Викладачі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного постійно підвищують кваліфікацію на семінарах та тренінгах. Днями у Києві відбувся семінар «Управління рестораном 2020», в якому взяла участь доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Олена Сухаренко.

На дводенному семінарі його учасники говорили про регулярний і ситуаційний менеджмент під час кризи. Адже, через складні умови пандемії COVID-19 та обмежувальні заходи готельно-ресторанний бізнес вимушений працювати в форс-мажорних обставинах. З такою ситуацією масового зниження клієнтської активності представники готельної індустрії ще не стикалася.

Учасники семінару шукали нові формати та адаптацію бізнесу, обговорювали оптимізацію витрат і стимулювання продажів, а також торкнулися питання харчової безпеки та юридичних аспектів взаємодії з органами перевірки. Підсумком семінару стало обговорення питання складання актуального плану дій для керівника будь-якого рівня.

Олена Сухоренко оволоділа ефективними інструментами з управління продажу, витратами, якістю, виробництвом і персоналом в ресторані в кризових умовах та отримала багато практичних порад з вирішення конкретних проблем у ресторанному бізнесі. Свої знання вона застосує при навчанні студентів-рестораторів Таврійського ДАТУ.

Редакційно-видавничий відділ,
за матеріалами кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи