14 лютого 2022 року відбувся перший майстер-клас під керівництвом менеджерів «Асоціації UMC-ITALY» для здобувачів вищої освіти ТДАТУ 1-3 курсів спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа». Майстер-клас відбувався у двох групах за напрямами: помічники офіціантів та помічники кухарів, піцайоло.
Група помічників кухарів, піцайоло виготовляла пасту Fresco (свіжа) «Cicatelli» та «Cavatelli» з базиліком та томатами. Треба зазначити, що для пасти використовувалися справжні італійські інгредієнти. Учасники майстер-класу з великим інтересом спостерігали за тим, як тьютори ділилися секретами приготування італійської пасти.
Група помічників офіціантів опановувала тонкощі роботи з клієнтами, правила сервірування тієї чи іншої страви.
Майстер-класи в обох групах супроводжувалися італійською термінологією відповідного спрямування. Помічники кухарів та піцайоло вивчили назви базових інгредієнтів пасти та назви кухонного приладдя італійською мовою. Помічники офіціантів занотовували основні мовні кліше італійською мовою для спілкування з клієнтами та практикували у ролях діалог «офіціант-клієнт», а також вивчили назви різного столового приладдя.
Після майстер-класів відбулася дегустація пасти, яку учасники приготували власноруч.
18 лютого відбудеться другий майстер-клас з виготовлення піци за справжнім італійським рецептом.
Сподіваємося на подальші цікаві та корисні майстер-класи для удосконалення набутих навичок та опанування нових технологій приготування страв по-італійськи.IMG_20220215_084231_034IMG_20220215_084245_818IMG_20220215_084253_792IMG_20220215_084300_984IMG_20220215_084309_936