Попереду в наших абітурієнтів останній дзвінок, екзамени, випускний…Вже в травні  в руках у початківця буде  довгоочікуваний  атестат про повну середню освіту та плани на  доросле життя . Здавалося б труднощі вже позаду, але це далеко не так. Одним з найбільш цікавих питань кожного випускника вже сьогодні є правильний вибір майбутньої професії та навчального закладу. Важливо не просто куди-небудь вступити, щоб не потрапити одразу після школи в армію,  не «бовтатися» без діла, але й витратити час з користю. А саме, отримати потрібну і цікаву професію, яка потім буде супроводжувати молоду людину все життя.

Сьогодні ТДАТУ це  ВНЗ з 85-ти річною історією. Вже   в 2018 році 1-го  вересня  ми будемо вітати першокурсників за 20 –ма спеціальностями! Молодь міста та регіону може отримати дипломи ТДАТУ з 20 ти найбільш вигідних професії, що користуються попитом на ринку праці! Але, в ТДАТУ  не тільки навчають та допомагають зробити правильний професійний вибір, а й інформують як знайти  шлях  спростити вступ до обраного навчального закладу після закінчення школи, знайомлять з списком ТОП найбільш затребуваних професій юнаків в Україні та за кордоном. Саме для цього в університеті вже декілька років працює програма «День відкритих дверей за індивідуальним запитом абітурієнта». В межах цієї програми, ми раді вітати на факультеті  АГРОТЕХНОЛОГІЙ ТА ЕКОЛОГІЇ ТДАТУ!

За запитом школярів та їх батьків 22 лютого факультет АТЕ гостинно зустрічав гостей – хлопця та 2-х дівчат. Щоб прийняти правильне рішення Олександр Чернявський – школяр-11 класу токмацького району отримав консультацію секретаря приймальної комісії ТДАТУ – Чижикова І.О. та ознайомився з спеціальностями факультету Агротехнологій та екології. Вибір Олександра та батьків абітурієнта зупинився на спеціальності «Харчові технології». Вибір професії-актуальне питання  для хлопців та  дівчат нашого міста. На факультет завітали дві чарівні школярки 11 – А класу  СШ № 14 міста Мелітополя  – Маслова Дар’я та Шеховцова Яна. Дівчата цікавились декількома напрямами  факультету, але пріоритетною  на сьогодні виявилась нова спеціальність –  «Готельно-ресторанна справа». Для допомоги в визначенні  майбутньої професії дівчат запросили на лабораторну роботу з дисципліни  «Технологічні властивості сировини». На чолі з завідуючою кафедри  – д.с.г.н. – Прісс О.П.  – старший викладач, к.т.н. –Кулик А.С. розкрила таємниці технологічного процесу виробництва пастили, мармеладу та зефіру на кафедрі ТПЗПСГ та продемонструвала вироблені  студентами смаколики. Потенційні студенти факультету АТЕ мали можливість побачили, як студенти 1-го курсу спеціальності «Харчові технології» в лабораторних умовах визначають  біохімічний показник – аскорбінову кислоту в коренеплодах  (моркві, картоплі ). Гостям було проведено екскурсію до  сертифікованої лабораторії моніторингу якості ґрунтів та продукції рослинництва в межах якої студенти факультету набувають практичних навичок та здійснюють наукові експерименти. З особливостями бурхливого студентського життя гостей познайомила Слободнюк І. – майбутній еколог та представник студентської ради факультету АТЕ.

Ще багато цікавого залишилось поза межами нашої зустрічі… Тому в кого з випускників виникає питання: «Куди піти навчатись?»  ми запрошуємо в ТДАТУ! На факультет АТЕ! Саме тут якість навчання визначається успіхом наших випускників!

Інформаційний супровід: декан факультету Агротехнологій та екології  , к.с.г.н., доцент Іванова І.Є.