В Харківському державному університеті харчування та торгівлі 11 квітня 2018 року відбулось засідання дегустаційної комісії з оцінки якості харчової продукції.

На дегустаційній нараді демонструвалися нові розробки молодих науковців ХДУХТ, а саме структуровані страви і кулінарні вироби з капсульною структурою. Як відомо, органолептичний аналіз нових продуктів є обов’язковим етапом їх апробації при створенні нового конкурентоспроможного асортименту.

В засіданні комісії прийняли участь близько півсотні висококваліфікованих спеціалістів харчової галузі. Для оцінки зразків продукції було запрошено науковців з 26 навчальних закладів вищої освіти України.

Серед членів дегустаційної комісії були викладачі кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи ТДАТУ: д.т.н., доц. Прісс О.П. і к.с.-г.н., ст. викл. Жукова В.Ф., до речі, колишні випускники ХДУХТу. Олеся Петрівна та Валентина Федорівна дали оцінку всім наданим зразкам за кожним критерієм дегустаційного листка та виразили свою думку щодо кожного з них.

Підводячи підсумки наради, комісія прийшла до висновку, що представлені зразки приваблюють оригінальними смаковими характеристиками і гармонійним ароматом. Неупереджена оцінка кваліфікованих дегустаторів нових кулінарних страв є надійним підтвердженням їх якості.

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., ст. викл. Жукова В.Ф.