Назва | Спеціальність | СВО | Курс | Провідний викладач |
Менеджмент готельно-рестораного господарства | Менеджмент | Бакалавр | 2
|
Агєєва Ірина Вікторівна |
Метою викладання дисципліни є формування спеціальних професійних знань у студентів з теоретичних основ управління закладами готельно-ресторанного господарства і практичних навичок з організації управління.
В результаті вивчення дисципліни здобувач повинен знати:
– сутність базових понять і категорій менеджменту та управління;
– принципи та функції менеджменту готельно-ресторанному бізнесу;
– основи планування, здійснення мотивування та контролювання на підприємствах гостинності;
– методи менеджменту в готельно-ресторанному господарстві;
– основи прийняття управлінських рішень на підприємствах готельно-ресторанного господарства;
– сутність та особливості діяльності підприємств готельної індустрії, взаємозв’язку їх внутрішніх елементів та зовнішнього середовища;
– форми розвитку готельного та ресторанного бізнесу, типи підприємств;
– зміст та характеристику основних типів організаційних структур управління;
– особливості менеджменту на різних етапах життєвого циклу підприємств готельно-ресторанного бізнесу;
– основи та особливості управління персоналом.
Здобувач повинен вміти:
– приймати ефективні управлінські рішення у сфері розширення і модернізації послуг у готельно-ресторанному бізнесі;
– аналізувати та будувати різні типи організаційних структур управління готельно-ресторанними комплексами;
– характеризувати основні сегменти сфери готельно-ресторанних послуг;
– аналізувати якість наданих послуг підприємствами;
– здійснювати розподіл праці, організації робочих місць, аналізу процесу роботи в підприємствах готельно-ресторанного бізнесу;
– здатність оцінювати ефективність діяльності підприємства.