Назарьян Г.Н. Народився у м. Майкоп Краснодарського краю в родині службовців.

Після одержання вищої електротехнічної освіти в Азово-Чорноморськім інституті механізації сільського господарства він з 1955р. на протязі шести років працював енергетиком мартенівського цеху верстатобудівного заводу ім. Орджонікідзе м. Челябінська. З 1961 по 1978 рр. – аспірант, асистент, старший викладач, доцент кафедри «Електричні машини і апарати» Челябінського політехнічного інституту.

У 1972р. успішно захистив кандидатську дисертацію і був затверджений в ученому званні доцента.

З 1979р. Назар’ян Г.Н. протягом 20 років очолював кафедру «Автоматизований електропривод» ТДАТА. Під його керівництвом кафедра випустила більше 1000 інженерів-електриків, які успішно працюють в усіх галузях народного господарства СНД.

Є автором близько 140 науково-методичних публікацій і статей.

Йому оголошено безліч подяк від керівництва ТДАТУ, нагороджений медаллю «Ветеран праці». За велику і плідну педагогічну, наукову і суспільну роботу у 1999р. указом Президента України Гайку Назаровичу присвоєне почесне звання «Заслужений працівник народної освіти України».

За сумлінну і чесну працю по навчанню і вихованню студентів Гайк Назарович здобув до себе глибоку повагу серед співробітників і студентів університету.