Напрям: | G3 «Електрична інженерія» | |
Ступінь вищої освіти: | Бакалавр (на основі повної загальної середньої освіти, ступеня вищої освіти «Фаховий молодший бакалавр») | |
Курс: | 2, 1с (ФМБ) | |
Провідний викладач: | Постол Юлія Олександрівна | |
Програма навчання здобувачів ВО – СИЛАБУС: |
Силабус дисципліни “Теплотехнологічні процеси при переробці та зберіганні с/г продукції” | |
Посилання: | Перейти до вивчення дисципліни на освітньому порталі ТДАТУ |
Мета. Підготовка кваліфікованих інженерних кадрів по сучасним технологіям для області теплотехнології в процесах виробництва та переробки сільськогосподарської продукції Базові знання і навики, одержані при вивченні даної дисципліни будуть використовуватися студентами при вивченні та засвоєнні інших спеціальних дисциплін.
Завдання. Підготовити бакалаврів до практичної і наукової діяльності в області сучасних і пріоритетних методах підвищення рівня вирішення теплоенергетичних проблем, у тому вивчення знань про протікання процесів гідродинаміки і тепло переносу в теплоенергетичних пристроях різного призначення, тощо. Основне завдання вивчення дисципліни полягає у підготовці студентів до наступних етапів навчання, а також до практичної діяльності на виробництві.
Одне із завдань дисципліни теплотехнології в процесах виробництва та переробки сільськогосподарської продукції полягає в засвоєнні студентами теоретичних основ роботи, набуття практичних навиків, формуванню можливостей самостійно розв’язувати конкретні інженерні задачі.
В результаті вивчення дисципліни студенти повинні знати:
- основні принципи теплотехнологій в процесах виробництва та переробки сільськогосподарської продукції
- основні положення теорії тепло масообміну в процесах переробки сільськогосподарської продукції;
- основні установки, які використовуються для переробки сільськогосподарської продукції .
В результаті вивчення дисципліни студенти повинні уміти:
- виконувати теплотехнічні розрахунки різноманітних технологічних процесів при переробці сільськогосподарської продукції;
- застосовувати сучасні технології при при переробці сільськогосподарської продукції;
- давати техніко-економічне обґрунтування прийнятих інженерних рішень.
Студент повинен володіти: методами інженерного розрахунку, методологією прогнозування розвитку галузі та основних напрямів її механізації, методами вибору і застосування у виробництві ресурсозберігаючих технологій.