Напрям:  G3 «Електрична інженерія»
Ступінь вищої освіти:  Бакалавр (на основі повної загальної середньої освіти, ступеня вищої освіти «Фаховий молодший бакалавр»)
Курс:  2, 1с (ФМБ)
Провідний викладач:  Постол Юлія Олександрівна
Програма навчання
здобувачів ВО – СИЛАБУС:
 Силабус дисципліни “Теплотехнологічні процеси при переробці та зберіганні с/г продукції”
Посилання:  Перейти до вивчення дисципліни на освітньому порталі ТДАТУ

 

 

Мета. Підготовка кваліфікованих інженерних кадрів по сучасним технологіям для області теплотехнології в процесах виробництва та переробки сільськогосподарської продукції Базові знання і навики, одержані при вивченні даної дисципліни будуть використовуватися студентами при вивченні та засвоєнні інших спеціальних дисциплін.

 

Завдання. Підготовити бакалаврів до практичної і наукової діяльності в області сучасних і пріоритетних методах підвищення рівня вирішення теплоенергетичних проблем, у тому вивчення знань про протікання процесів гідродинаміки і тепло переносу в теплоенергетичних пристроях різного призначення, тощо. Основне завдання вивчення дисципліни полягає у підготовці студентів до наступних етапів навчання, а також до практичної діяльності на виробництві.

Одне із завдань дисципліни теплотехнології в процесах виробництва та переробки сільськогосподарської продукції полягає в засвоєнні студентами теоретичних основ роботи, набуття практичних навиків, формуванню можливостей самостійно розв’язувати конкретні інженерні задачі.

В результаті вивчення дисципліни студенти повинні знати:

  • основні принципи теплотехнологій в процесах виробництва та переробки сільськогосподарської продукції
  • основні положення теорії тепло масообміну в процесах переробки сільськогосподарської продукції;
  • основні установки, які використовуються для переробки сільськогосподарської продукції .

В результаті вивчення дисципліни студенти повинні уміти:

  • виконувати теплотехнічні розрахунки різноманітних технологічних процесів при переробці сільськогосподарської продукції;
  • застосовувати сучасні технології при при переробці сільськогосподарської продукції;
  • давати техніко-економічне обґрунтування прийнятих інженерних рішень.

Студент повинен володіти: методами інженерного розрахунку, методологією прогнозування розвитку галузі та основних напрямів її механізації, методами вибору і застосування у виробництві ресурсозберігаючих технологій.