Математичне моделювання у харчових технологіях 1М ХТ

Спеціальність:
Харчові технології
СВО:
Магістр
Курс:
1
Провідний викладач:
Леонтьєва Вікторія Володимирівна

Анотація курсу. Вища математика є обов’язковою дисципліною циклу загальної підготовки фахівців зі спеціальності 181 «Харчові технології». Дисципліна спрямована на формування у здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти загальних та фахових компетентностей, що вивчають теоретичні засади математичного апарату, закони, що діють у сфері масових випадкових подій та явищ, методи систематизації, опрацювання і аналізу масових статистичних даних.

Метою навчальної дисципліни «Математичне моделювання у харчових технологіях» є забезпечення міцного і свідомого оволодіння системою математичних знань з основних теоретичних положень, методології аналізу модельованих експериментальних даних, технології створення, аналізу, оптимізації й використання математичних моделей, вироблення умінь і навичок використання сучасної, вживаної у практичній діяльності методології ідентифікації проблем, аналізу, розробки та прийняття різного роду рішень, а також уміння самостійно створювати і адаптувати подібні методи до конкретних умов, і на цій підставі сформувати висококваліфікованого сучасного фахівця.

Завданнями дисципліни є набуття теоретичних знань і практичних навичок з застосування методів аналізу даних для проведення передмодельного аналізу експериментальних даних, методів побудови, аналізу моделей та пошуку найефективнішого або найбільш прийнятного способу дії для досягнення поставленої мети, вивчення теоретичних засад, основних принципів та інструментарію математичного апарату, який використовується при вирішенні практичних задач у сфері харчових технологій, розвиток навичок творчого дослідження, логічного мислення та підвищення загального рівня математичної культури при розв’язанні практичних задач математичного моделювання технологічних процесів виробництва харчових продуктів.

Програма навчання здобувачів ВО – Силабус дисципліни «Математичне моделювання у харчових технологіях»

 

Робоча програма навчальної дисципліни «Математичне моделювання у харчових технологіях»

Методичні вказівки для вивчення дисципліни  «Математичне моделювання у харчових технологіях»

Підручники та посібники для вивчення дисципліни «Математичне моделювання у харчових технологіях»