Студенти та викладачі енергетичного факультету ТДАТУ продовжують знайомство з передовими виробничими та енергетичними підприємствами України (http://www.tsatu.edu.ua/22244/http://www.tsatu.edu.ua/ettp/ekskursija-na-dniprovsku-hes/http://www.tsatu.edu.ua/ettp/1123/; http://www.tsatu.edu.ua/ettp/ekskursijna-pojizdka-na-sonjachnu-elektrostanciju-tokmak-solar-enerdzhi/).

У місті Дніпро куратори груп Гулевський В.Б., Постол Ю.О., Коваль Д. М., Ковальов О.В. зі студентами побували на підприємстві виготовлення шоколаду, шоколадних цукерок, а також іншої кондитерської продукції – кондитерській компанії «АВК».

Компанія «АВК» – один із лідерів національного кондитерського ринку. Компанія входить в трійку найбільших кондитерських компаній України за обсягами виробництва і в топ-100 світових компаній. Масштабні інвестиційні програми «АВК», що реалізуються протягом кількох останніх років  спрямовані на модернізацію та закупівлю обладнання. Королівський Шарм; Труфальє; Трюфель; Королівський Шедевр; Шоколадна ніч; KRESKO; Бам-Бук; Мажор; Жувіленд; Шоколад АВК; Гулівер та інші – є брендами кондитерської продукції «АВК».

Екскурсовод Яресько Ірина Володимирівна розповіла про історію шоколаду і фабрики. Варто відзначити ідеальну стерильність виробництва. Одягнувши  бахіли, шапочки і довгі плащі студенти та викладачі познайомились у двох  цехах з повним циклом виробництва цукерок «Труфальє» та «Королівський шарм». Технологічний процес виглядає таким чином: насамперед, кондитери використовують усі сировинні компоненти – молоко, цукрову пудру, какао, ароматизатори та інше – і готують начинку і глазур. Потім з готової маси формують корпус майбутньої цукерки. Після глазурування і охолодження продукт запаковують в обгортку, а після цього – в коробки. Особливу цікавість викликав процес загортання  цукерок в етикетку. Одна машина упаковує до 1100 цукерок в хвилину! Обгортковий папір завантажується в машину рулонами, а на кінцевому етапі “хвостики” з двох сторін закручують спеціальні лапки. Виробництво значною мірою автоматизоване, за винятком лише деяких процесів, де вимагається ручна праця. Етапи виробництва не  дозволяють фотографувати. Творці вважають за краще залишати в таємниці деякі тонкощі виготовлення. Під час ознайомлення з виробництвом студентам та викладачам запропонували  продегустувати продукцію щойно виготовлених цукерок “Fruto banda”.

Студенти та викладачі виразили вдячність керівництву фабрики за організацію екскурсії.

Гулевський В.Б., к.т,н., доцент кафедри ЕТТП

20181004160634 20181004155531 IMG-61b6a92f61c90520b29fe7cf491d4ffd-V IMG-8d41825d2aaa659ab8aef3f3e7fc574b-V