За ініціативою зав. кафедри «Електротехніка і електромеханіка імені професора В.В. Овчарова», доц. С.О.Квітки та під патронатом Інституту після-дипломної освіти та дорадництва ТДАТУ 5 жовтня 2017 р. студенти 11МБЕЕ з куратором доц. Нестерчук Д.М. та студенти 13МБЕЕ та 42ЕН групи енергетичного факультету прийняли участь в пізнавальній екскурсії на виноробне господарство князя П.М.Трубецького та на ПАТ «Дім марочних коньяків «Таврія», що розташовані у місті Н.Каховка, Херсонської області.

В гостях у князя П.М.Трубецького

Екскурсію по виноробному господарству князя П.Н.Трубецького проводила ветеран підприємства, досвідчений спеціаліст у галузі виноробства пані Ольга Василівна. Гід презентувала нам інформацію з акцентом на історію: після шестирічної реконструкції та відновлення власних виноградників, господарство є одним з найстаріших, але несправедливо забутим виноробним заводом України. Підприємство виробляє аутентичні вина України на 100% з винограду, вирощеного на власних виноградниках і може гарантувати контроль якості на всіх етапах народження вина.

Незабутні враження від могутнього Дніпра, від старовинних винних погребів з дубовими бочками з живим вином та від сучасного повністю перебудованого цеху первинного виноробства здивували та вразили нас, та нікого не залишили байдужими.

Виробництво коньяку – це мистецтво…

Екскурсовод по підприємству «Дім марочних коньяків «Таврія» прес-аташе пані Олена Вікторівна Іщенко заволоділа нашою увагою з першої хвилини знайомства з підприємством. 2 години пролетіли як одна мить…

Символічно, що українське місто Нова Каховка, де розташоване підприємство «Дім марочних коньяків «Таврія», знаходиться на одній 46 географічній паралелі зі знаменитим французьким містом Коньяк.

Ми ознайомилися з технологічними процесами та обладнанням лінії перегонки виноматеріалів, з процесами витримки коньячного спирту в галереї з дубовими бочками та бутами, з обладнанням для купажування та відпочинку коньяку, а також на декілька хвилин ми стали працівниками цеху розливу коньяку та вин.

Наприкінці нашої екскурсії в книзі відвідувачів Федькін Вадим залишив слова подяки та пошани від нашого ТДАТУ керівництву та всім працівникам підприємства за майстерність та традиції, що забезпечують високу якість українських таврійських напоїв.

к.т.н., доц. Нестерчук Д.М.