Асистентська практика є важливим аспектом у формуванні якісного доктора філософії. Практика сприяє розвитку професійних якостей, а також компетенцій у майбутніх працівників освіти та науки.

При проведенні асистентської практики майбутні доктори філософії отримують практичний досвід викладання, а також приймають участь в організації і покращені освітнього процесу. Працюючи разом з досвідченими працівниками відбувається важливий процес обміну досвіду та новітніх ідей.

Асистентська практика є обов’язковим компонентом освітньо-наукової програми «Галузеве машинобудування» підготовки доктора філософії за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування. Вона включена до навчального плану і передбачається програмою навчання. Це означає, що кожен здобувач повинен пройти асистентську практику, як частину свого навчання на третьому освітньо-науковому рівні.

Проходження практики дає основи важливі для кар’єрного зростання. В процесі проходження асистентської практики аспіранти оволоділи рядом компетенцій і навичок, які включають:

  • Навички структурування наукових знань та їх інтеграція в навчальний матеріал з дисципліни;
  • Основи організації і здійснення освітнього процесу в сучасних умовах;
  • Основи навчально-методичної роботи;
  • Підготовка і створення матеріалу для якісного проведення занять.