В період з 15 по 26 квітня чудова можливість – спілкування з носієм французької мови – випала студентам ТДАТУ, в тому числі і особисто мені. Я була цьому рада, тому що це неабиякий шанс закріпити свої знання на практиці.  Особливо цікаво це зробити не виїжджаючи з країни, а на курсах французької мови.

Гостьовий викладач Веронік Ювьетта проводила дуже цікаві пари, на яких вивчення французької мови проходило наче гра, все відбувалося легко, спокійно та невимушено. Навіть коли ми не розуміли деяких слів, вона з розумінням та терпляче кілька разів пояснювала та навіть візуалізувала їх значення, що дуже полегшувало наше навчання. До речі, це ще один плюс у вивченні мови з носієм – неможливість пояснити французьке слово мовою студентів. Деякі українські слова Веронік з цікавістю записувала собі в блокнот, тобто пояснювала щось на французькій мові, після того, як ми все зрозуміли, просила перекласти на українську. Інколи її дуже дивували звичайні на наш погляд слова, бо вони складно вимовлялися.

21 квітня всі католики світу, в тому числі і французи, святкували Великдень, а оскільки Веронік опинилася в цей день у нашому місті, далеко від батьківщини, ми вирішили привітати її з цим світлим святом. Тому, проаналізувавши інформацію з доступних джерел, було вирішено подарувати гостьовому викладачу листівки в формі яйця, які студенти підписали від свого імені на згадку, власноруч виготовлені пряники в формі кролика, червоні писанки та інші аксесуари, які символізують свято та затишок.

Отже, підсумовуючи вищесказане, можна чітко сказати, що навчання може бути цікавим, захопливим та продуктивним і відбуватися в ігровій формі, адже навіть студенти першого курсу добре розуміли Веронік. А ми всі мали можливість спілкуватися з носієм французької мови, вести з нею діалог, який був всім зрозумілий та цікавий.

Вероніка Лобода, студентка групи 31 ЕМ