Засідання секції французької мови у рамках VIIІ Всеукраїнської науково-технічної конференції студентів та магістрантів
SOCIÉTÉ. ÉCONOMIE.TECHNOLOGIES ET INNOVATIONS / СУСПІЛЬСТВО. ЕКОНОМІКА, ТЕХНОЛОГІЇ І ІННОВАЦІЇ
Освіта і наука як фактори економічного добробуту суспільства, його конкурентоспроможності на світовому ринку стають пріоритетними у всьому світі і мають потребу у фахівцях, здатних до самостійного набуття нових наукових знань. Саме науково-практична конференція відіграє велику роль в організації навчально-пізнавальної діяльності майбутніх фахівців. В даний час, студентські наукові конференції проводяться в рамках кожного закладу вищої освіти. Вже з першого курсу студенти під керівництвом викладача беруть участь в різних дослідницьких заходах і первинно апробують свої ідеї на практиці. Участь у науковій конференції – це серйозне випробування для кожного учасника. Конференції передує серйозна підготовча робота: ознайомлення з науковими теоріями, аналіз інформації, систематизація матеріалу, умовиводи за своїм науковим дослідженням, формулювання шляхів вирішення проблем.
16 листопада 2020 на кафедрі іноземних мов у рамках VIIІ Всеукраїнської науково-технічної конференції студентів та магістрантів за підсумками наукових досліджень 2020 року відбулося засідання секції французької мови в дистанційній формі. У ZOOM-конференції взяли участь студенти бакалаврату та магістратури: з факультету економіки та бізнесу (Пшенична А., гр. 41 ЕМ, Хома А., гр. 21 ОО), з факультету АТЕ (Цвєткова Г., гр. 32 ГЗ, Лаврова І., гр. 21 ХТ, Лаврова М., гр. 21 ГРС, Пархоменко В., гр. 31 ГРС, Бондаренко В., гр. 21 АГ) та з механіко-технологічного факультету. Студенти презентували свій досвід і наукові дослідження, які стосувалися інноваційних технологій, актуальних сучасних тенденцій в різних галузях сільського господарства в Україні та Франції.
Цікаві дослідження в галузі сільського господарства України, а саме з роботизації тваринницьких ферм, провела студентка 2 курсу Лаврова Маргарита (гр. 21 ГРС). Бондаренко Віталієм (гр. 21 АГ), були порушені актуальні аспекти, пов’язані з інноваціями в аграрному секторі економіки та з проблемами розвитку агропромислових парків в Україні. Хома Алла (гр. 21 ОО) детально виклала технології боротьби зі шкідниками на цукрових буряках. Цвєткова Ганна (гр. 32 ГЗ) ознайомила слухачів з світовим брендом найвищої якості «Мелітопольська черешня», першої української ягоди, яка офіційно отримала звання географічного бренду.
Інтелектуальну студентську аудиторію зацікавили нові ідеї в українському бізнесі, такі як інноваційні технології виробництва органічної продукції в Україні. Доповідач Лаврова Ірина (гр. 21 ХТ) презентувала аналіз перспектив виробництва органічної продукції в Україні. Студенткою-дослідницею Пархоменко Віолетою (гр. 31 ГРС) була дана класифікація готелів та ресторанів та розкриті перспективи готельно-ресторанного бізнесу. Пшенична Анна (гр. 41 ЕМ) виклала стратегії сталого розвитку компанії Ів Роше і розкрила секрети її бізнесу та успішної роботи.
Доповіді викликали чималий інтерес у слухачів. Часто заявлена у виступі тема висвітлювала ряд проблем, які вимагали обговорення. Доповідачі продемонстрували високий рівень підготовки, змістовні виступи з ефектною презентацією, високий рівень інтелекту, блискучу ерудицію, грамотні відповіді на запитання.
Свої дослідження відобразили в публікаціях Дем’яненко І. (гр. 11МБ АІ) «Перспективи розвитку сучасної транспортної логістики»; Гавязь С. (гр.41 ЕМ) «Спіруліна, як новий вид бізнесу в Україні»; Вовк І. (гр. 21 МБ МК) «Аналіз ринку сої в Україні і перспективи його розвитку»; Науменко Т. (гр. 11 МБ МН) «Соціально-економічні наслідки пандемії COVID-19».
Дослідницька робота відіграє надзвичайну роль у становленні особистості. Ретельна підготовка надає студенту творчий підйом і зовсім нові емоції. Наукове дослідження розширює світогляд студентів, навчає формувати вміння писати повідомлення, навчатися використовувати науковий стиль в своїх роботах; робити доповіді про проведені дослідження, розвивати комунікативні навички, навички публічного представлення отриманих результатів та їх обґрунтування, відстоювання своєї точки зору.
Участь в наукових конференціях не проходить безслідно ні для одного учасника. Участь у конференціях розвиває лідерські якості, вміння виступати на публіці і вести дискусію. Вона дає унікальну можливість заявити про себе, бути в курсі інновацій, наукових досягнень. Захист свого наукового дослідження допомагає збагатити свої знання і досвід і, можливо побічно, готуватися до захисту дипломної роботи. Для багатьох участь в конференціях відкриває дорогу в «науковий світ», дозволяючи зануритися в світ науки і зробити справжній прорив.
Виноградова М. С., старший викладач кафедри іноземних мов








