18 листопада 2020 року на кафедрі іноземних мов відбулось засідання заключної секції VIII Всеукраїнської науково-технічної конференції студентів та магістрантів – «Food security and land questions», що об’єднала доповідачів зі спеціальностей «Геодезія та землеустрій», «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа», «Агрономія» та «Екологія».

Роботу секції було розпочато серією наукових доповідей, присвячених актуальним питанням розвитку геодезії та землеустрою в Україні (Семенюк Є., Блуд В. 31 ГЗ). Особливий інтерес викликала презентація Дяткової Є. (21 АГ), яка розкрила перспективи застосування новітніх технологій у рослинництві.

Наступний блок доповідей був присвячений сучасним технологіям вітчизняного та закордонного харчового виробництва. Доповідачка Вакасова К. (31 ХТ) ознайомила аудиторію з основними етапами виготовлення йогурту з додаванням цукатів, а Сокот О. (41 ХТ) розповів про переваги та користь для організму грибних снеків. Значне зацікавлення аудиторії викликала презентація Прокопенко В. (11 ХТ) про різновиди їстівних комах та їх переваги у споживанні. У свою чергу, студентка спеціальності « Готельно-ресторанна справа» Меліхова В. (21 ГРС) наголосила на необхідності дотримання основних стандартів та санітарно-гігієнічних вимог у закладах громадського харчування.

Заключною була презентація Мінченко О. (31 ЕК), у якій доповідачка окреслила головні причини та наслідки екологічних катастроф для людей та природи в цілому.

Варто відзначити, що всі доповіді вирізнялись не тільки науковою новизною та високим рівнем візуалізації, а й добрим володінням студентами англійською мовою, вмінням підтримувати дискусію, заохочувати до активного обговорення та обміну думками.

Кафедра вітає всіх учасників і слухачів конференції, а також висловлює подяку науковим керівникам та консультантам з іноземної мови.

Бажаємо творчих успіхів і нових наукових здобутків!

Заступник голови РМУС ТДАТУ (ННІЗУП),

викладач кафедри «Іноземні мови»

Вікторія Лемещенко-Лагода