26 жовтня 2016 року для студентів факультету ІКТ спеціальності МБ була проведена професійна екскурсія з метою ознайомлення з роботою переробних підприємств Каховського району та м. Каховки, а саме ООО «Грін Тім», «Віноградарське господарство князя Трубецкаго» та ПАО «Чумак».

  Компанія «Грін Тім» – одна з найбільших в Європі постачальників овочів, яка самостійно вирощує, зберігає і здійснює весь цикл передпродажної підготовки овочевих культур.Головний менеджер ознайомив студентов із сучасним комплексом зі зберігання та доробки овочів борщового набору.

  Найбільше враження студенти отримали від овочесховища потужністю 50 тис. тон для зберігання та доробки цибулі, моркви, капусти, буряків, картоплі тощо та напівавтоматизованої сучасної лінії з очистки цибулі, яка відповідає високим європейським стандартам щодо харчової безпеки продукції, потужністю 10 тонн цибулі за зміну.

  Продукція компанії користуються попитом не лише на внутрішньому ринку України, але й на експортних ринках Середнього Сходу та Європи.

  Студенти придбали неоціненний досвід, ознайомились з технологією зберігання, монтажем і налаштуванням холодильного обладнання.

  Потім студенти отримали нагоду відвідати винодельческое хозяйство князя Трубецкаго.

  Це старовинне виноробне підприємство, яке з початку свого існування виготовляє винну продукцію за традиційними технологіями. Досвідчений єкскурсовод ознайомив студентів з переробкою винограду, перетворенням його в вино і наступним зберіганням. На жаль, ми не побачили сам процес переробки винограду, так як збір його було вже завершено, але зате відвідали винні підвали для витримки і зберігання вин, почули історію виникнення підприємства і пройшлися історичними місцями заводу.          Ностанок  поїздки студенти відвідали ПАО «Чумак» – компанію національного рівня, одну з найбіших підприємств в Україні. Основна діяльність компанії – виробництво продуктів харчування – кетчупи, соуси, майонези, томанна паста, соки, соняшникова олія, консервовані овочі та макаронні вироби.

  Грицай О.М. цікаво розповила про історію створення ПАТ «Чумак», основні напрямки діяльності підприємства, його професійну структуру. На експорт компанія відправляє до 20% продукції (країни-імпортери: Білорусь, Естонія, Молдова, Казахстан, Узбекистан, Ізраїль, Німеччина, Італія, Іспанія, Непал, США).

      З виробничим процесом на підприємстві учасників екскурсії детально ознайомив майстер зміни Савченко А.В. Студенти мали можливість спостерігати за роботою укладальників-пакувальників, укладальників продуктів консервування, сортувальників у виробництві харчових продуктів, водіями навантажувачів ін.

  Наприкінці екскурсії по підприємству нам відкрили секрет, що підприємство починає виробництво в’ялених помідорів в маслі з ароматними спеціями.Для майбутніх фахівців переробної промисловості екскурсія була дуже пізнавальною і дала чітке уявлення про те, продукція якої якості йде на переробку сировини для подальшого виготовлення кінцевого продукту.Висловлюємо подяку відділу і деканату ІКТ за прекрасну екскурсію.

                                                    Заст. декана з ОВР Антонова Г.В.

2016-10-26-2166 2016-10-26-2181 2016-10-26-2190 2016-10-26-2199 2016-10-26-2202 2016-10-26-2205 2016-10-26-2211 img_20161026_095821