Виробниче стажування за кордоном – є однією з форм проведення підготовки фахівців, що є компонентою освітньо-професійної підготовки фахівців для здобуття кваліфікаційного рівня.
Метою організації закордонної практики є сприяння інтеграції національної аграрної освіти до світового освітнього простору на основі закріплення теоретичних знань здобувачів вищої освіти та вивчення практичного досвіду з організації та ведення сільськогосподарського виробництва у країнах з розвиненим аграрним сектором економіки; оволодіння здобувачами вищої освіти передовими технологіями вирощування, переробки та реалізації сільськогосподарської продукції, вивчення досвіду застосування сучасної техніки та набуття практичних навичок роботи з нею; набуття практичного досвіду у сфері готельно-ресторанної справи.
Основними перевагами закордонного стажування є:
- перетворення теоретичних знань у практичний досвід;
- нові цікаві знайомства та ділові зв’язки;
- вивчення та/або удосконалення знань іноземної мови;
- набуття досвіду роботи за кордоном та знайомство з іншою культурою ведення бізнесу;
- отримати сертифікат про проходження стажування;
- можливість подальшого працевлаштування у провідних закордонних компаніях.