Кафедра геоекології і землеустрою ТДАТУ прийняла участь у святкуванні 234-ї річниці м. Мелітополь. У парку культури і дозвілля ім. М. Горького були представлені майстер-класи кафедр факультету агротехнологій і екології. В рамках популяризації спеціальностей 193 «Геодезія та землеустрій» та 101 «Екологія» проводились заходи, що були спрямовані на популяризацію відповідних спеціальностей та підвищення зацікавленості майбутніх абітурієнтів з питань вступу до ТДАТУ за професійним спрямуванням.
Викладачами кафедри ГЕЗ разом зі студентами було розроблено майстер-класи: « Аналіз ґрунтів на родючість», « Механічний склад ґрунтів», «Тестування якості харчових продуктів». Майстер-класи продемонстрували зацікавленим мешканцям визначення гумінових та фульво – кислот у зразках ґрунту з різних районів міста. Дослідження вмісту гумінових кислот проводилось з використанням лужного розчину; фульво-кислот із залученням дистильованої води. За допомогою доступних методик визначався гранулометричний (механічний) склад ґрунту.
Блок заходів з питань тестування якості харчових продуктів включав в себе підбір типових для споживача продуктів харчування та їх аналіз на барвники, консерванти, стабілізатори, емульгатори та інші синтетичні сполуки на предмет їх токсичності, алергенності, мутагенності тощо.
Активну участь у проведенні виставки, майстер-класів прийняли студенти 1-го курсу спеціальностей «геодезія та землеустрій» та «екологія»: Цветкова Ганна, Савченко Єва, Мірошник Роман, Левченко Діма, Завальнюк Вадим.

Голова сектору з профорієнтації факультету АТЕ, інженер, асистент кафедри ГЕЗ Ангеловська А.О. разом зі студентами І курсу 11 ЕК та 11 ГЗ груп

Студентки І курсу: спеціальність екологія – Савченко Єва, геодезія та землеустрій – Цвєткова Ганна





Професор А.М. Волох разом з дружиною Іриною тестують якість харчових продуктів
