Мовчан С.І. Вода і водні ресурси в технологічних процесах підприємств АПК. Навчальний посібник /С.І. Мовчан, Н.І. Болтянська. – Мелітополь.– ВПЦ ТОВ «КолорПринт», 2019. – 190 с., іл. В навчальному посібнику наведена класифікація водних ресурсів, характеристика їх запасів і розподіл. Розглянуті види водоспоживання, основні споживачі води, їх особливості та вимоги. Викладені основи зрошувальних і осушувальних меліорацій, режим зрошення і техніка поливу сільськогосподарських культур, осушувальні і осушувально-зволожувальні меліорації, спеціальні види осушення. Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів, наукових та інженерно-технічних працівників.
|