12 грудня 2019 році у Європейському молодіжному  освітньому  центрі (місто Магдебург, Німеччина) відбулася міжнародна конференція «СONNECTING YOUNG PEOPLE FOR LEARNING IN EUROPE», організована командою проекту  GOEUROPE! Європейський молодіжний центр компетенції Саксонія-Ангальт.

GOEUROPE! Європейський молодіжний центр компетенції Саксонія-Ангальт є молодіжним консультативним центром з питань європейських програм мобільності, а також для передачі європейських тем і навичок молодим людям в Саксонії-Ангальт.

Учасниками міжнародної конференції «СONNECTING YOUNG PEOPLE FOR LEARNING IN EUROPE» були представники аналогічних проектів  з Німеччини, Іспанії, Латвії, Нідерландів, Ірландії, Фінляндії, Франції та інших країн.

В рамках проекту «Теоретичне обґрунтування та розроблення інформаційної системи семантичної ідентифікації, документування та обробки результатів неформального та інформального навчання», який виконується співробітниками кафедри комп’ютерних наук Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного і фінансується Міністерством освіти і науки України, у конференції прийняла активну участь керівник проекту і завідувач кафедрою Оксана Вікторівна Строкань.

На конференції були проведені  тематичні обговорення:

Від європейських днів проекту до центру міжнародного молодіжного та шкільного обміну – 10 років GOEUROPE!

Ініціатива “Міста і регіони навчання”

Майбутні моделі європейської молодіжної роботи на прикладі мобільного аккаунта і європейського квитка

Представлені воркшопи відрізнилися динамічністю і  участю у виконанні поставлених викликів усіх без винятку учасників. Усі учасники кожної секції мали можливість проявити свої креативні здібності та інноваційний підхід до вирішення поставлених завдань.

Цікавою і продуктивною була робота тематичного обговорення «Ініціатива «Міста і регіони, що навчаються»,  на якому кожна країна-партнерів  проекту «Міста і регіони, що навчаються» представляли свої платформи. Особливістю представлених платформ є використання так званих відкритих цифрових значків (бейджів). Структура бейджів показує реальні досягнення і навички, отримання яких можуть допомогти в майбутній кар’єрі і сприяти в освіті.

Питання, які обговорювалися під час зустрічі, аналогічні питанням, які вирішуються командою проекту «Теоретичне обґрунтування та розроблення інформаційної системи семантичної ідентифікації, документування та обробки результатів неформального та інформального навчання». Навчання відбувається повсюдно, молодь протягом усього життя потребує більш пов’язаних, різноманітних і визнаних можливостей навчання, заснованих на їхніх інтересах. Тому постає необхідність у семантичній ідентифікації, документуванні  та обробки результатів неформального та інформального навчання шляхом розроблення он-лайн платформи. Така он-лайн платформа направлена на створення цінних нових шляхів в навчанні і працевлаштуванні, поєднуючи і посилюючи можливості формального, неформального навчання та навчання в процесі роботи, які існують в різних місцях. Одним із ключових моментів при розробці такої системи є застосування онтологій на прикладі ECSO – багатомовного класифікатора європейських навичок, компетенцій, кваліфікації та професій,  який дозволяє зв’язати ринок освітніх послуг з ринком праці. Робота платформи базується на використанні семантичних  технологій, спрямованих  на обробку інформації на рівні знань (формалізація, аналіз та  обробка сенсу інформаційних ресурсів).

Дякуємо GOEUROPE! Європейський молодіжний центр компетенції Саксонія-Ангальт  за можливість приєднатися до європейської спільноти, спілкування з фахівцями у галузі визнання неформального навчання та використання цифрових технологій у навчанні!

Подальшим розвитком співпраці з Сities of Learning of Badgecraft є адаптація платформи до потреб українських провайдерів освітніх послуг та роботодавців.