Перспективною особливістю студоцентрованого навчання для здобувачів старших курсів спеціальності 101 «Екологія» є можливість проходження міжнародних практик. Здобувачі вищої освіти 31 ЕК групи Кириленко Анастасія та Левадній Олександр діляться своїм цікавим досвідом проходження закордонної практики на родинній фермі Krewelshöfe, розташованій в затишному німецькому місті Ломар.
Фермерське господарство була засноване у 1934 році. Дорожня карта сучасного агро-комплексу розпочинається з родинного захопленням фермерським господарством. Отримавши батьківський спадок у 1990-х роках Bauer Theo зрозумів, що м’ясне скотарство, виробництво яєць і пшениця більше не мають майбутнього. Відповідно виробництво було зорієнтоване на вирощування фруктів і овочів, смачної спаржі, найкращої картоплі, гарбузів та некроплених різдвяних ялинки. Господарство не використовує запилювачі і робимо акцент на природність і стійкість. У 2000 році на фермі з’явились кози та сироварня з Krewelshof Köln/Lohmar. Трохи згодом до мануфактури додалися кондитерський цех та пекарня, цех по переробці плодів та лікарських трав. Фермерське кафе Krewelshof Eifel відчинило свої двері у 2014 році. Активно розвивається зелений туризм, пропозиції проведення різноманітних заходів та святкування особливих подів, на різдвяні свята відкривається ковзанка, працює до кінця зимового періоду.
Окреме місце у вподобанні фермерів займають гарбузи – це серце їх родинного бізнесу, візитівка агро-комплексу!
Останнім проектом фермерського комплексу є забезпечення якості методів вирощування, облік кількості врожаю та відходів, а також удосконалення операційних процесів та впровадження безвідходних технологій виробництва. Маленькі щоденні кроки ведуть до більшої сталості та захисту навколишнього середовища.
На сьогодні Krewelshöfe зорієнтоване на регіональні екологічні продукти, які з любов’ю виробляються для своїх споживачів. Це дійсний приклад теруарного принципу виробництва еко-продукції, яка зорієнтована на формування смакових властивостей з врахуванням регіональних особливостей (типу ґрунтів, клімату території, відповідно харчової бази для відгодівлі худоби тощо). Фермерське господарство керується корпоративними цінностями і протягом багатьох років родинне ведення бізнесу ґрунтується на повазі до тварин і природи. Стійкість, екологія, органіка, теруарний підхід – важливі складові, які постійно кристалізується в нові креативні ідеї захисту природи.
Анастасія та Олександр під час перебування на фермерському комплексі Krewelshöfe мали змогу детально ознайомитись з усіма технологічними особливості, на зразку німецького агровиробництва побачити як еко-підходи втілюються в бізнес моделі та стратегію компанії. Весь виробничий цикл побудований на єднанні з природою та пропагує ідеї її збереження у кожному своєму товарі та послузі.
За матеріалами здобувачів вищої освіти 31 ЕК
Анастасії Кириленко та Олександра Леваднього