Logo_Screen практика солон

Студенти 41 ЕК групи спеціальності 101 «Екологія» Солонський Денис та Світлик Антон за підтримки міжнародного відділу ТДАТУ мали змогу пройти практику на потужному агровиробництві, яке спеціалізується на вирощуванні та поставці різноманітної зелені по всій Європі.

Herrmann Kräuter засгноване у 1946 р. у м. Нойс (нем. Neuss) на заході Німеччини. На сьогодні компанія – це родинний агробізнес із садівництва, це близько 200 тонн свіжих трав, які вирощуються на відкритих ділянках та у теплицях. З 2019/2020 впроваджене спільне вирощування в Іспанії разом з Behr Gemüsegarten.

асортимент

Herrmann_Sortiment_komplett_cr3

 

Herrmann Kräuter має сертифікацію QS і Global GAP, що підтверджує відповідальнісь дій агровиробництва та підкреслює надійність «зеленої» продукції. Herrmann Kräuter член організації виробників фруктів і овочів Mecklenburger Harvest GmbH.

еко-сертифікація

 

Екологічна стратегія Herrmann Kräuter: захист навколишнього середовища від початку та землеробство в гармонії з природою.

В корпоративній стратегії компанії значиться, що заходи по захисту ґрунту так само важливі для сталого сільського господарства, як і якість рослин, які на ньому ростуть. «Ось чому ми дбаємо про те, щоб на наших полях було добре: окрім постійної сівозміни, це включає регулярне вирощування сидератів або квітучих лугів, які додають ґрунту природні поживні речовини після оранки, або заплановані періоди відпочинку».

Захист рослин – це мільйони маленьких помічників. Корисні комахи — це павукоподібні або такі комахи, як хижі кліщі, щитівки, жовчні мошки або паразитичні оси, які люблять поїдати комах, що завдають шкоди рослинам. Тож можна обійтися без хімічних інсектицидів шляхом правильного підбору комах-ентомофагів!

MyCollagesекотренди

 

У Herrmann Kräuter вважають, що кожна рослина має своє призначення в екосистемі! Проблема бур’янів на полі полягає в тому, що вони не виявляють ніякої солідарності з іншими рослинами і забирають усі поживні речовини з ґрунту для себе. Боротьба з бур’янами відбувається за допомогою роботів із GPS-контролем, які їздять уздовж рядів рослин, автоматично відрізняють бур’яни від культурних рослин і, звичайно, їх видаляють.

поля

Для сталості вирощування продукції потрібне незмінне середовище, збереження якого важливе для Herrmann Kräuter, саме тому компанія стежить за екологічністю виробництва та націлена на СО2 – нейтральність «від вирощування до продажу».

Вирощуючи зелень, агровиробник покладається на особливо ресурсозберігаючі технології:

іригаційні системи використовують дощову воду, зібрану з поверхонь даху, і подають невикористану кількість у керовану комп’ютером систему повернення та переробки, щоб розподілити лише ту кількість, яка дійсно потрібна, і використати її якомога більше;

зелена електроенергія: вирощування в теплиці з контрольованою температурою, так і професійне охолодження свіжих трав споживають багато енергії. На дахах тепличних комплексів встановлено 2400 м2 новітніх фотоелектричних установок із загальною потужністю 700 кВт, які у поєднанні з енергоефективною теплоелектростанцією на біогазі забезпечують достатню кількість чистої енергії. Навіть холодильні агрегати мають додаткову цінність: їх відпрацьоване тепло використовується для опалення адміністративних та соціальних приміщень і навіть води для санвузлів;

на шляху до екологічного пакування: на жаль, (поки що) неможливо гігієнічно упакувати свіжу зелень без пластику. Але скрізь, де можливо компанія використовує альтернативні матеріали, такі як вологостійкий картон або папір, і друкарські фарби лише натурального походження. Тара, виготовлена з пластику на основі нафти, вже в історії, використовується лише тара, виготовлена за допомогою процесу FlowPack® – замість матеріаломістких пластикових формованих деталей використовуються ультратонкі високоефективні плівки з поліетилену, якими запечатують натуральні картонні лотки. Це економить пластик, а змішаний тип пакування розроблений таким чином, щоб його можна було легко розділити за типом сортування відходів.

22

Herrmann Kräuter – це сучасне агровиробництво, які активно впроваджує «зелені» підходи для вирощування, зберігання та транспортування свіжої зелені по усій Європі.

Студенти 41 ЕК групи Солонський Денис, Світлик Антон