Періодичні видання
- Географія та туризм
- Краєзнавство: наук. журнал
- Міжнародний туризм
- Агросвіт
- Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі
- Український географічний журнал
- Mandry : український туристичний журнал
- Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації
- Серія: Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм. Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.
Навчальні видання
- Демко В. С. Організація екскурсійної діяльності: конспект лекцій. Запоріжжя: ТДАТУ, 2024. 170 с.
- Якименко -Терещенко Н.В., Чайка Т.Ю., Мартинова В.В. Економіка туризму: навч. посібн. Харків: Нац. техн. ун-т «Харків. політехн. ін-т». 2024. 185 с.
- Джинджоян В.В. Економіка та менеджмент міжнародного туризму: навч. посіб. / В.В. Джинджоян, М.В. Корнєєв, О.В. Ходак, Н.О. Небаба. – К.: Видавництво “Каравела”, 2024. – 376 с.
- Джинджоян В.В. Інноваційні технології в туризмі та гостинності: навч. посіб. / В.В. Джинджоян, Т.В.Тесленко, К.М. Горб. – К.: Видав. «Каравела», 2022. – 340 с.
- Рекреаційні комплекси світу :конспект лекцій. Для здобувачів вищої освіти,
які навчаються за спеціальністю 242 «Туризм» за усіма формами навчання /
Укладач А.Л. Помаза-Пономаренко. – Харків : НУЦЗУ, 2020. – 154 с. - Туризм і рекреація : бакалаврський курс: навч. посібн. для студентів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) рівня освіти усіх форм навчання. Частина 1. / за ред. проф. Н. В. Якименко-Терещенко. – Харків: Нац. техн. ун-т «Харків. політехн. ін-т». 2023. – 573 с.
- Сільський зелений туризм : навчальний посібник (конспект лекцій) Частина 1. Суми, 2022. 52 с.
- Торяник В.М. Екскурсологія: підручник / В.М. Торяник, А.В. Хрідочкін, В.В. Джинджоян; за ред. В.О. Негодченка. – Дніпро: ВНПЗ “ДГУ”, 2022. – 370 с.
- Нємець Л. М. Основи соціальної географії : навчальний посібник / Л. М. Нємець, К. Ю. Сегіда, Н. В. Гусєва. – Х.: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2016. – 235 с. ISBN 978- 966-285-346-9
- Уварова Г. Ш., Мелько Л.Ф. Туристичне країнознавство: навчальний посібник. Київ: Університет «КРОК», 2022. 410 c.
- Летуновська Н. Є., Люльов О. В. Маркетинг у туризмі : підручник. Суми : Сумський державний університет, 2020. 270 с.
- Дудник О.В. Етнографія України: курс лекцій: навч. посібник / О.В. Дудник. – Умань: Візаві, 2019. – 148 с.
- Білецький М. І. Соціальна географія : навч. посібник. / Білецький М. І.,Ванда І. В., Котик Л. І. 2-ге вид., доп.. Львів : Простір – М, 2015. 468 с. ISBN 978-966-397-272-5.
- Етнографія українців: навч. посібн. / за ред. проф. С. А. Макарчука; вид. 3-є, перероб. і доп. Львів: ЛНУ ім. І. Франка, 2015. 711 с.
- Мальська М. П. Туристичне країнознавство. Європа : Навчальний посібник / Мальська М. П., Гамкало М. З., Бордун О. Ю. Київ :ЦУЛ , 2009. 223 с.
- Рутинський М. Й. Замковий туризм в Україні. Навчальний посібник. Київ :ЦУЛ, 2007. 432 с.
- Фоменко Н. В. Рекреаційні ресурси та курортологія. Навчальний посібник рекомендовано МОН України. Київ :ЦУЛ, 2007. 312 с.
- Джинджоян В. В. Основи туризмознавства: навч. посіб. / В.В. Джинджоян, Н.А. Горожанкіна, З.В. Бойко. – К.: Видавець ФО-П Піча Ю.В., 2022. – 246 с.
- Сазонець І.Л. Управління проектами та ризиками в туризмі: навч. посіб. / – Київ: Центр учбової літератури, 2023. – 220 с.
- Стойка А. В. Туроперейтинг [Електронний ресурс] : навч. посібник / А. В. Стойка, К. А. Горюнова. – Київ : МДУ, 2024. – 182 с.
- Горюнова К. А. Організація готельного господарства [Електронний ресурс] : навч. посібник / К. А. Горюнова, А. В. Стойка. – Київ : МДУ, 2024. – 203 с.
- Слащева, А. В. Технологія продукції ресторанного господарства : навч. посіб. / А. В. Слащева. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2020. 300 с.
- Готельно-ресторанний бізнес : навч. посібн. для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» другого (магістерського) рівня освіти / колектив авторів ; за ред. проф. Н.В.Якименко-Терещенко ; Нац. техн. ун-т «Харків. політехн. ін-т». Харків, 2024. 365 с.
- Готельно-ресторанна справа : бакалаврський курс: навч. посібн. для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти усіх форм навчання / колектив авторів ; за ред. проф. Н. В. Якименко-Терещенко ; Нац. техн. ун-т «Харків. політехн. ін-т». Частина 1. – Харків, 2022. – 549 с.
- Туризм і рекреація : бакалаврський курс: навч. посібн. для студентів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) рівня освіти усіх форм навчання. Частина 1. / за ред. проф. Н. В. Якименко-Терещенко. – Харків: Нац. техн. ун-т «Харків. політехн. ін-т». 2023. – 573 с.
- Якименко-Терещенко Н.В., Чайка Т.Ю., Мартинова В.В. Економіка туризму: навч. посібн. Харків: Нац. техн. ун-т «Харків. політехн. ін-т». 2024. 185 с.
- Уварова Г. Ш., Мелько Л.Ф. Туристичне країнознавство: навчальний посібник. Київ: Університет «КРОК», 2022. 410 c.
- Летуновська Н. Є., Люльов О. В. Маркетинг у туризмі : підручник. Суми : Сумський державний університет, 2020. 270 с.
- Етнографія українців: навч. посібн. / за ред. проф. С. А. Макарчука; вид. 3-є, перероб. і доп. Львів: ЛНУ ім. І. Франка, 2015. 711 с.
- Білецький М. І. Соціальна географія : навч. посібник. / Білецьки М. І., Ванда І. В., Котик Л. І. 2-ге вид., доп.. Львів : Простір -М, 2015. 468 с. ISBN 978-966-397-272-5.
- Нємець Л. М. Основи соціальної географії : навчальний посібник / Л. М. Нємець, К. Ю. Сегіда, Н. В. Гусєва. – Х.: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2016. – 235 с. ISBN 978- 966-285-346-9
- СІЛЬСЬКИЙ ЗЕЛЕНИЙ ТУРИЗМ Навчальний посібник (КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ) Частина 1. Суми, 2022. 52 с.
- Король О. Д.Організація екскурсійних послуг у туризмі : навч.-метод. посібник. –
Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2016. – 144 с. - Гапоненко А.І., Парфиненко А.Ю., Шамара І.М. Сільський зелений туризм. Навчальний посібник. Суми, 2019. 178 с.
- Брич. В. Я. Туроперейтинг: підруч. / за заг. ред. д.е.н., проф. В. Я. Брича. – Тернопіль : Екон. думка ТНЕУ, 2017. – 440 с. ISBN 978-966-654-462-2
- Соціальна географія : підручник / за ред. Л. М. Нємець, К. І. Мезенцева. К.: Фенікс, 2019. 304 с.
- Електронна бібліотека навчальної літератури CUL Online (розділ Туризм)
Наукові видання
- Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України : кол. монографія / За ред. Н.В. Якименко-Терещенко, Д. В. Райко, О. О. Носирєва. Харків : НТУ «ХПІ», 2025. 727 с. DOI: 10.20998/978-617-05-0527-9
- Феномен туризму: розмаїття сенсів : монографія / за ред.: О. О. Красноруцького, Н. І. Моісєєвої. Харків : Стильна типографія, 2019. – 252 с.
