ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ І ТЕХНОЛОГІЇ В ГРС

Спеціальність:
241 “Готельно-ресторанна справа”
СВО:
Бакалавр
Курс:
2
Провідний викладач:
Шаров Сергій Володимирович

Метою вивчення дисципліни є формування у студентів цілісного уявлення про інформаційні технології, засвоєння студентами основ інформаційних технологій та придбання практичних навичок щодо їх ефективного застосування в професійній діяльності, а також для неперервного, самостійного підвищення рівня своєї професійної кваліфікації на основі сучасних освітніх та інформаційних технологій.

Основне завдання практичних занять – розширення і закріплення теоретичних знань у студентів, формування і розвиток умінь та навичок з використання інформаційних технологій, принципи застосування в агрономії, основи використання інтернет технологій. Це здійснюється шляхом  проведення занять за відповідною тематикою з обов’язковим обґрунтуванням та доведенням доцільності використаних технологій; виконанням  індивідуальних завдань. Дана дисципліна представляє основу для подальшого використання інформаційних технологій в процесі вивчення інших  дисциплін, виконання наукової роботи, а також використання в професійної діяльності.

В результаті вивчення дисципліни студенти повинні знати:

  • основні поняття інформаційних технологій;
  • методи та засоби проведення комп’ютерної обробки даних;
  • технології організації інформації;
  • технології автоматизації офісу та програмні засоби колективного користування: (текстові редактори (процесори), електронні таблиці, бази даних), графічні редактори (векторної та растрової графіки);
  • локальні та глобальні мережі, інформаційні системи;

вміти:

  • використовувати технічні пристрої персонального комп’ютера для проведення дослідницьких функцій;
  • працювати на ПК як користувач;
  • працювати в мережі Internet;
  • опанувати пакети автоматизації офісу та програмні засоби колективного користування Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Access, Project) та ABBY Fine Reader;
  • знаходити інформацію науково-дослідного характеру, використовуючи електронну комп’ютерну мережу;
  • зафіксувати предметну галузь та її об’єкти, вибрати програмний засіб і дібрати (або розробити) технологію для розв’язування поставленої задачі з конкретної предметної галузі.

Робоча програма «Інформаційні системи і технології в готельному та ресторанному бізнесі» (повна)2023-24 н.р.

Робоча програма «Інформаційні системи і технології в готельному та ресторанному бізнесі» (Скорочена)2023-24 н.р.

Силабус 2023-2024

Перелік підручників