Відбувся запланований візит здобувачів вищої освіти магістерського проєкту «Агрокебети-Схід» до фермерського господарства «Таврія-Скіф». Протягом усього візиту гостей особисто супроводжував замісник голови підприємства Чиж Сергій Дмитрович. Першою локацією став тепличний комплекс загальною площею 2 гектари, де вирощують огірки, помідори та розсаду капусти. Про тепличний комплекс докладно розповів агроном-овочівник Чохлин Артем Олегович та по завершенні екскурсії відповів на усі питання здобувачів вищої освіти. Артем Олегович розкрив усю технологію вирощування рослин: розповів про зрошення та витрати води, удобрення та меліорацію, вентилювання, обігрів теплиць, збір та реалізацію врожаю.

Наступною локацією для візиту стали сади черешневі та яблуневі. Агроном-садовод Волик Володимир Миколайович розповів про формування крони, розбивку саду, сорти, зрошення, удобрення за допомогою фертигації, збір та реалізацію врожаю. Відповів на усі питання студентів. Продемонстрував сади, де дерева вирощуються за інтенсивною технологією. Далі здобувачі освіти  вирушили до розплідника саджанців та побачили закладання нового яблуневого інтенсивного саду.

Третьою локацією візиту на підприємство став цех з сортування, калібрування та фасування цибулі ріпчастої. Також комплекс для зберігання овочів на 6000 т із заданою температурою і вологістю. Та окреме овоче- та яблуко-сховище на 4500 т із контрольованим газовим середовищем та без нього. Студентам продемонстрували процес сортування моркви вручну та закладку її на зберігання, а також підготовку до реалізації та транспортування.

Наступним етапом візиту стала хлібопекарня, що забезпечує хлібом прилеглі райони, млин та масло-екстракційний комплекс.

Пізніше здобувачі мали змогу побачити нетиповий для нашого регіону морквозбиральний комбайн у дії, що викликало захоплення та багато питань у здобувачів, на які Сергій Дмитрович люб`язно відповів.

По завершенні візиту здобувачі вищої освіти зустрілися з директором господарства Каліманом Олегом Анатолійовичем, який розповів про підхід до підбору кадрів на підприємстві, та про роботу господарства загалом. Олег Анатолійович запросив здобувачів до проходження практичної підготовки та працевлашування на фермерському господарстві ТОВ «Таврія-Скіф».

Керівництво Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного і викладачі кафедри рослинництва імені професора В.В. Калитки щиро дякують директору господарства Каліману О.А. та усім співробітникам за продуктивну зустріч здобувачів вищої освіти та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

Реалізація проєкту «Агрокебети-Схід», який виконує ГО «Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікацій на цій сторінці є відповідальністю ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

IMG_2654

IMG_2701

IMG_2690

IMG_2707

IMG_2633

IMG_2687

IMG_2661

IMG_2564

IMG_2601

IMG_2608

IMG_2574

IMG_2528