Економіка та менеджмент харчових виробництв

Спеціальність:
Харчові технології
СВО:
Бакалавр
Курс:
4
Провідний викладач:
Лисак Оксана Іванівна

Мета курсу – оволодіння теоретичними знаннями з питань економіки і менеджменту харчових виробництв, озброїти майбутніх спеціалістів знаннями з прикладної економіки та активним інтегруючим потенціалом, здатним покращити взаємодію між функціональними сферами підприємства.

Завдання курсу  – теоретична та практична підготовка здобувачів для набуття системних знань з теоретичних засад та організаційно-теоретичних основ економіки та менеджменту харчових виробництв.

Предмет курсу – економічний механізм функціонування підприємства, формування та функціонування підприємства, формування та використання його ресурсного потенціалу з метою оптимізації економічних результатів діяльності підприємства, економічна система та процес менеджменту харчових виробництв.

 

Орієнтовний перелік тем лекцій

  1. Основи підприємництва. Організаційно-правові форми та напрями діяльності підприємств.
  2. Виробнича програма підприємства. Витрати на виробництво та реалізацію продукції.
  3. Фінансово-економічні результати діяльності підприємства.
  4. Персонал підприємства, продуктивність, мотивація та оплата праці.
  5. Капітал підприємства.
  6. Інвестиційна та інноваційна діяльність. Ефективність діяльності підприємства.
  7. Функціональний склад системи управління.
  8. Основні принципи інформаційного забезпечення менеджменту харчових виробництв.
  9. Ефективність менеджменту.

 

Орієнтовний перелік тем практичних занять

  1. Основи підприємництва. Організаційно-правові форми та напрями діяльності підприємств.
  2. Виробнича програма підприємства. Витрати на виробництво та реалізацію продукції.
  3. Фінансово-економічні результати діяльності підприємства.
  4. Персонал підприємства, продуктивність, мотивація та оплата праці.
  5. Капітал підприємства.
  6. Інвестиційна та інноваційна діяльність. Ефективність діяльності підприємства.
  7. Функціональний склад системи управління.
  8. Основні принципи інформаційного забезпечення менеджменту харчових виробництв.
  9. Ефективність менеджменту.

Додаткові матеріали

Робочий зошит для практичних занять з навчальної дисципліни «Економіка та менеджмент харчових виробництв» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології»