Мета курсу – оволодіння теоретичними знаннями з питань економіки і менеджменту харчових виробництв, озброїти майбутніх спеціалістів знаннями з прикладної економіки та активним інтегруючим потенціалом, здатним покращити взаємодію між функціональними сферами підприємства.
Завдання курсу – теоретична та практична підготовка здобувачів для набуття системних знань з теоретичних засад та організаційно-теоретичних основ економіки та менеджменту харчових виробництв.
Предмет курсу – економічний механізм функціонування підприємства, формування та функціонування підприємства, формування та використання його ресурсного потенціалу з метою оптимізації економічних результатів діяльності підприємства, економічна система та процес менеджменту харчових виробництв.
Орієнтовний перелік тем лекцій
- Основи підприємництва. Організаційно-правові форми та напрями діяльності підприємств.
- Виробнича програма підприємства. Витрати на виробництво та реалізацію продукції.
- Фінансово-економічні результати діяльності підприємства.
- Персонал підприємства, продуктивність, мотивація та оплата праці.
- Капітал підприємства.
- Інвестиційна та інноваційна діяльність. Ефективність діяльності підприємства.
- Функціональний склад системи управління.
- Основні принципи інформаційного забезпечення менеджменту харчових виробництв.
- Ефективність менеджменту.
Орієнтовний перелік тем практичних занять
- Основи підприємництва. Організаційно-правові форми та напрями діяльності підприємств.
- Виробнича програма підприємства. Витрати на виробництво та реалізацію продукції.
- Фінансово-економічні результати діяльності підприємства.
- Персонал підприємства, продуктивність, мотивація та оплата праці.
- Капітал підприємства.
- Інвестиційна та інноваційна діяльність. Ефективність діяльності підприємства.
- Функціональний склад системи управління.
- Основні принципи інформаційного забезпечення менеджменту харчових виробництв.
- Ефективність менеджменту.
Додаткові матеріали