Сільський зелений туризм

Спеціальність:
Туризм
СВО:
Бакалавр
Курс:
2
Провідний викладач:
Демко Валентина Сергіївна

Метою дисципліни «Сільський зелений туризм» формування у здобувачів знань про теоретично-методологічні та практичні аспекти формування, функціонування і розвитку сільського зеленого туризму. Дисципліна основана на формуванні системи теоретико-методологічних знань з основ гостинності в сільській місцевості, визначення ролі і місця сільського зеленого туризму в системі загального туризму, набуття навичків організації та планування господарської діяльності в сільському зеленому туризмі.

В результаті вивчення дисципліни здобувач повинен знати:

  • основні складові сільського зеленого туризму: сутність базових понять і термінів;
  • теоретичні і прикладні основи, завдання сільського зеленого туризму;
  • особливості ринку туристичних послуг у сільській місцевості;
  • основні чинники ризику (бар’єри) і мотиви вибору відпочинку міських жителів у сільському туризмі;
  • орієнтуватись і знати основні етапи історії розвитку сільського зеленого туризму в Україні і світі;
  • класифікацію, категоризацію закладів розміщення в сільській місцевості;
  • про сільський зелений туризм як вид економічної діяльності (підсобної та підприємницької);
  • провідні світові науково-освітні школи з туризму;
  • основну нормативно-правову базу з питань організації діяльності юридичних і фізичних осіб у сфері сільського зеленого туризму в Україні;
  • організаційно-методичні засади формування й розвитку персоналу гостинної садиби;
  • види небезпек і внутрішні фактори безпеки туристів у гостинних садибах;
  • проблеми і перспективи подальшого розвитку сільського зеленого туризму в різних регіонах України.

здобувач  повинен вміти:

  • пояснювати вплив етнопсихологічного фактору на мотивацію вибору відпочинку у сільській місцевості;
  • порівнювати середні тарифи на добове проживання у гостинних садибах (агрооселях) та агроготелях різних країн;
  • складати схему реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності-фізичної особи;
  • формувати перелік основних видів фахової діяльності менеджера сільського зеленого туризму;
  • організовувати складання і виконання програми обслуговування, а також надання додаткових послуг туристам у гостинних садибах (агрооселях);
  • забезпечувати умови безпечного відпочинку туристів і гостей у гостинних садибах (агрооселях);
  • оцінювати загальну та територіальну ємкість ринку готельних і туристичних послуг у сфері зеленого туризму;
  • володіти методикою формування і регулювання ціни на відпочинкові послуги у гостинній садибі;
  • характеризувати світові тенденції і перспективи геопросторового розвитку сільського зеленого туризму;
  • аналізувати і розробляти конкурентні пропозиції щодо розвитку (просування) екотуристичних продуктів та їх інфраструктури.

Робоча програма навчальної дисципліни «Сільський зелений туризм» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 242 «Туризм» за ОПП Туризм ( на основі повної загальної середньої освіти) 2022-23 н.р

Робоча програма навчальної дисципліни «Сільський зелений туризм» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 242 «Туризм» за ОПП Туризм ( на основі повної загальної середньої освіти) 2021-22 н.р.

Робоча програма навчальної дисципліни «Сільський зелений туризм» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 242 «Туризм» за ОПП Туризм ( на основі повної загальної середньої освіти) 2020-21 н.р.

Силабус навчальної дисципліни «Сільський зелений туризм» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 242 «Туризм» за ОПП Туризм